• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +18°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У Харкові відкрилась міжнародна виставка і форум «Агропорт»

Харьков   
У Харкові відкрилась міжнародна виставка і форум «Агропорт»

До участі запросили фермерів з різних регіонів України. Особливу увагу на форумі мають приділити проблемам адаптації сільського господарства до змін клімату.

Агрофірмі «Сади України» виповнюється 30 років з дати заснування. Підприємство 5 років займається виробництвом насіння власної та іноземної селекції. В компанії розповідають, що завдяки спільній роботі з інститутом «Нови Сад Сербія» вони представляють 4 новітні гібриди соняшника. Вони за показниками не поступаються лідерам світового асортименту і мають найвищу захищеність від рослини-паразита «вовчка».

Андрій Дорожко, генеральний директор агрофірми «Сади України»:
«Эти гибриды были протестированы все на территории Украины и не только Украины. На всех локациях где они были тестированы они показывают стабильную высокую урожайность. Мы занимаемся очень плодотворно в разрезе селекции пшеницы. У нас уже порядка 6-7 сортов пшеницы собственной селекции».

Цей рік для форуму є ювілейним. У Харківській області він проводиться п’ятий рік поспіль. До участі в «Агропорті» запросили фермерів з Харківської, Полтавської, Сумської,  Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Донецької, а також інших областей України. У цьому році на форумі особлива увага буде приділятись проблемам адаптації сільського господарства до умов зміни клімату.

Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AGROPORT Ukraine:
«Этот вирус — Агропорт — уже накрыл в этом году всю Украину. Мы охватили более 18 областей. Ми регулярно проходим в трех областях, это: Харьковская, Львовская и Херсонская области. Мы имеем надежных партнеров, которые идут с нами во все регионы, которые разделяют нашу стратегию по локализации агробизнеса».

Вже п’ятий рік поспіль в «Агропорті» бере участь Продовольча та сільськогосподарська організація ООН. За словами координатора установи Михайла Малкова: «Харків для них один зі стратегічних регіонів в Україні».

Михайло Малков, координатор програм розвитку FAO в Україні
«На сегодняшний день мы серьезно работаем с харьковской областью, мы работаем с Агродженерейшн и у нас намечаются очень большие работы с научно-исследовательским потенциалом харьковской области. В первую очередь с институтом Соколовского. И мы рассчитываем на долгосрочную стратегическую перспективу взаимодействия именно со Слобожанщиной».

У рамках «Агропорту» відбудуться виставки, панельні дискусії на тему продовольчої безпеки та розвитку виробництва органічної продукції.

Віктор Шеремета, заступник міністра аграрної політики та продовольства України:
«З кожним роком кількість учасників і експозицій збільшується. Це говорить про перспективу данного підприємства. Це говорить про те, що Харківщина — це той регіон, який має потенціал для великого майбутнього розвитку. Це великий індустріальний край і великий аграрний край».

Марк Беккер, заступник голови ХОДА:
«Харьковская облгосадминистрация уделяет огромное внимание развитию агропромышленного комплекса. Это очевидно, поскольку треть валовой продукции, которая производится в области, приходится на сельское хозяйство. По итогам девяти месяцев харьковская область получил индексы валовой продукции сельского хозяйства свыше 103%. Этого не было в течение семи месяцев».

Форум триватиме до 13 жовтня.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відкрилась міжнародна виставка і форум «Агропорт»»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 октября 2018 в 20:42;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "До участі запросили фермерів з різних регіонів України".