• Пт 03.05.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

Більше ніж шість тисяч пожеж трапилось на Харківщині з початку року (відео)

Общество   
Більше ніж шість тисяч пожеж трапилось на Харківщині з початку року (відео)

За словами надзвичайників, з настанням опалювального сезону кількість викликів збільшується.

Юлія Бєділо, кореспондент

З початку року на Харківщині трапилось більше ніж 6 тисяч пожеж, в яких загинуло 126 людей. За даними надзвичайників, кількість пожеж в житловому секторі збільшується саме з настанням опалювального сезону.

Рятувальники повідомляють, що одна з причин пожеж в холодний період — обігрів помешкання за допомогою пічного опалення. Особливо коли люди застосовують дрова та вугілля. Крім того, займання стаються через несправні обігрівачі.

Лілія Олексіївна, харків’янка

Духовку открываю на кухне и обогреваюсь. — А пожара не боитесь? — А что делать, обогреваться надо. Ноябрь месяц, никогда в жизни такого не было, чтоб людей держали в холоде таком.

Олександр, харків’янин

Обогревателем, конечно, если слабо совсем зимой при морозах.

Тамара Тимофіївна, харків’янка

Пока тепло — ничем. Включаю ветродуйку такую, тепло подает. Небольшое, но подает. — Пожара не боитесь? — Я его долго не использую. Немножко погорит, сам автоматически выключается, потом я совсем отключаю.

Також причиною пожеж рятувальники називають перевантаження електромереж. Днями зайнялась дев’ятиповерхова будівля Харківського національного університету радіоелектроніки. Шістьох студентів, які намагалися загасити вогонь, направили до лікарні з діагнозом незначне отруєння чадним газом.

Ігор Лупандін, речник ГУ ДСНС України в Харківській області

Ймовірна причина — це коротке займання електропроводки, мається на увазі холодильника, який був на той час увімкнений в електророзетку.

Рятувальники закликають дотримуватися вимог пожежної безпеки при використанні електричних обігрівачів та уважно читати інструкції. Не розміщувати прилади біля гардин та інших легкозаймистих предметів та вмикати по одному електроприладу в одну розетку.

Ігор Лупандін, речник ГУ ДСНС України в Харківській області

Коли придбають таке електрообладнання, необхідно в першу чергу отримати консультацію від торговельного підприємства, чи це магазин, чи це відділ, який вам реалізує цю продукцію. І ще раз нагадаю, придбати їх необхідно тільки в спеціалізованих магазинах.

Рятувальники наголошують, що використовувати для обігріву газове обладнання небезпечно через ймовірність вибухів та отруєння чадним газом.

Автор: Юлія Бєділо
Популярно

Вы читали новость: «Більше ніж шість тисяч пожеж трапилось на Харківщині з початку року (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 октября 2018 в 18:01;
  • Корреспондент Юлія Бєділо в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За словами надзвичайників, з настанням опалювального сезону кількість викликів збільшується".