• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +19°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

На Харківщині провели комплекс заходів з підготовки територій до оборони (відео)

Общество   
На Харківщині провели комплекс заходів з підготовки територій до оборони (відео)

Підготовка резервістів та навчання в метрополітені.

Протягом трьох тижнів Харківщина та ще 9 областей України перебувають у режимі воєнного стану. Люди кажуть, що особливий правовий статус не вплинув на повсякденне життя.

Расім, харків’янин

Это нужное дело. Видите, как все спокойно. Идешь в центре — приятно посмотреть, и люди спокойны. Даже те, кто против, — спокойны, это я вам точно говорю. 

Михайло, пенсіонер

Особенно те, кто живет в тех регионах, которые объявили. Вся Украине живет, а мы существуем. Я сам из Мариуполя. Жизнь остановилась. 

Минулого тижня на Харківщині відбулась низка заходів з підготовки територій до оборони. Зокрема, в метрополітені відпрацювали дії на випадок повітряної тривоги та відбулися тактичні навчання з бійцями тероборони.

Олексій Максимов, директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА

Поліція в посиленому режимі патрулює території області. На кордоні прикордонники знаходяться з одного боку у повній бойовій готовності. З іншого — здійснюється нормальний пропуск транзитних вантажів та пасажирських потоків через державний кордон України.

Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського обласного військкомату

Пройшли планові одноденні навчання. Вони проходили в 6 районах Харківської області. Виконані практичні стрільби на трьох полігонах. Два полігони — це Збройні сили України, один полігон — Національна гвардія України. 

Експерти наголошують: це перший досвід уведення воєнного стану в Україні, який став своєрідним «тренуванням» для державних органів.

В’ячеслав Целуйко, військовий аналітик

Надо оценивать позитивно данную тренировку, потому что в случае реального обострения есть надежда, что наши государственные органы будут работать лучше. Например, в системе территориальной обороны. 

Чи продовжать решим воєнного стану — залежить, в першу чергу, від дій Російської Федерації та позиції керівництва держави, підкреслює експерт. На його думку, особливий правовий статус позитивно вплинув на масовість та інтенсивність підготовки бійців.

В’ячеслав Целуйко, військовий аналітик

Люди хотя бы достали и почитали документы, как выглядит военное положение, прочитали о формах взаимодействия с вооруженными силами Украины в условиях военного положения. Условно говоря, то, что 25 лет хранилось под толстым слоем пыли, было извлечено, и это позитивно сказалось на ряде государственных структур. 

Режим воєнного стану триватиме в Україні до 26 грудня.

Автор: Юлія Бєділо
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині провели комплекс заходів з підготовки територій до оборони (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 декабря 2018 в 19:31;
  • Корреспондент Юлія Бєділо в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Підготовка резервістів та навчання в метрополітені".