• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харківські прикордонники здали кров для дітей з онкологічними захворюваннями (відео)

Общество   
Харківські прикордонники здали кров для дітей з онкологічними захворюваннями (відео)

 Акцію приурочили до дня Святого Миколая.

У Харківському центрі крові — авіатори та вартові державного кордону. Вони стали донорами для дітей, хворих на онкологію. Дмитро Ільченко здає кров не вперше. Розповідає, що востаннє був донором під час проходження служби у Хмельницькому.

Дмитро Ільченко, старший офіцер Східного регіонального управління Держприкордонслужби України

Особисте бажання допомогти, так як у самого дві доньки. Зараз маленька донька перебуває у лікарні з дружиною. Чому б ні, допомогти людям. 

Валерія Герасименко, інспектор Східного регіонального управління Держприкордонслужби України

Є бажання допомогти. Моє здоров’я дозволяє ходити регулярно здавати кров. І чому з такою метою не піти під час проходження свят здати кров. 

Дмитро Катриченко, заступник начальника відділу по роботі з іноземцями Східного регіонального управління Держприкордонслужби України

Працівники правоохороних органів і військових формувань доволі часто приходять на такі акції. Особисто навіть наші військовослужбовці самі не один раз на рік здають кров нужденним. 

В центрі крові розповідають, що біологічну рідину передадуть для маленьких пацієнтів обласної дитячої клінічної лікарні №1 та онкогематологічного відділення № 16 дитячої лікарні. За словами завідуючого відділом центру служби крові Юрія Верховенка, термін зберігання донорської крові не повинен перевищувати 35 діб. Тому її запаси необхідно щоденно поповнювати.

Юрій Верховенко, завідуючий відділом комплектування донорських кадрів Харківського обласного центру служби крові

К сожалению, эти дети оказались в ситуации, когда им нужны компоненты донорской крови. Донорская кровь ничем не может быть заменена и произведенные из нее компоненты крови. 

Долучився до акції й представник духовенства — капелан Харківського прикордонного загону отець Геннадій.

Отець Геннадій, капелан Харківського прикордонного загону

Це християнський обов’язок. А з іншого боку- людський обов’язок. Я давно не здавав кров і тому з ентузіазмом приєднуюся до цієї акції. 

Прикордонники також передали обласній дитячій лікарні №1 фрукти, дитяче харчування, засоби гігієни та предмети першої необхідності. Речниця Східного регіонального управління Оксана Іванець розповідає, що військовослужбовці не вперше проводять такі акції.

 Оксана Іванець, речниця Східного регіонального управління Держприкордонслужби України

Те, що дуже й дуже вартісне, але дуже необхідне. Це те, що не завжди можуть дозволити собі батьки, які опинилися у скрутному становищі. Це серветки, якість памперси. 

До акції долучилися більше 20 прикордонників. За день вони здали близько 8 літрів крові.

Автор: Юлія Бєділо
Популярно

Вы читали новость: «Харківські прикордонники здали кров для дітей з онкологічними захворюваннями (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 декабря 2018 в 19:31;
  • Корреспондент Юлія Бєділо в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Акцію приурочили до дня Святого Миколая".