• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +22°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

У Харкові пройшов щорічний вертеп-фест (відео)

Культура   
У Харкові пройшов щорічний вертеп-фест (відео)

По всьому місту вихідними колядували тисячі людей. 

Юлія Бойко, кореспондентка

Більше сотні колективів з усіх куточків України співають колядки та щедрівки по всьому місту. Усі одягнені в українські народні костюми та вбрання казкових вертепових героїв. Цьогоріч фестиваль настільки масштабний, що навіть знадобився мобільний путівник.

Вокальний гурт з Богодухівського району приїхав до Харкова, аби пройтись святковою ходою по центру міста. У вертеп-фесті колектив бере участь вперше.

Лідія Нечетайло, керівниця вокального гурту (м. Богодухів, Харківська область) 

Ми співаємо українську пісню, ми любимо її і пропагуємо її молоді, дітям та дорослим. Ми любимо пісню «На коня», любимо «Я чорнява», «Ми українці». Ми співаємо тільки українську пісню.

Колектив «Віфлеємська зоря» на харківському вертеп-фесті вже в  третій раз. У 2017 році приїхали лише 5 учасників, цього ж року — 50.

Оксана Бондар, керівниця колективу «Віфлеємська зоря» (с. Павлівка, Івано-Франківська область)

В основі сюжету нашого різдвяного дійства — народження Ісуса Христа. Далі в нас порушується тема миру, війни на Сході. Тема народовладдя, тема влади — ми висміюємо тих депутатів, які своїм мандатом виборюють не права народу, а свої амбіції.

Протягом двох днів учасники виступали в центрі міста і в спальних районах, в дитячих будинках і лікарнях, та навіть у метрополітені — усього було більш 60 локацій.

Олена Рофе-Бекетова, керівниця «Вертеп-фесту 2019»

Серед колективів, звісно, є і аматорські, які спеціально для фестивалю збираються та репетирують. Крім того є, звісно, і колективи, які вже багато років виступають, репетирують, і можна назвати їх професійними колективами.

Почався фестиваль святковою ходою вертепів головною вулицею Харкова. Потім на площі Свободи відбулася всеукраїнська акція з одночасного виконання колядки «Нова радість стала». До неї цього року долучилися понад 30 міст та сіл України.

Ірина Голубєва, організаторка всеукраїнської акції «Нова радість стала» 

Вперше ідея виникла ще 3 роки тому. Під час першого вертеп-фесту. Тоді об’єдналося лише 3 міста, на наступний вирішили акцію продовжувати і додали ще міста із Західної України. Потім зрозуміли, що це прекрасна ідея, і треба об’єднати всі міста України, тому цього року акція стала всеукраїнською.

Юлія Світлична, голова ХОДА

Серце України в ці дні б’ється саме тут, на Харківщині. І я впевнена, що воно достатньо велике, щоб добром, радістю і єдністю поділитися з усіма українцями. Таку традицію потрібно продовжувати і надалі. Адже це об’єднує Схід та Захід . На культурних особливостях дуже гарно об’єднувати людей. А сьогодні нам необхідно об’єднуватися заради розвитку нашої країни.

Головну українську колядку «Нова радість стала» разом з Україною одночасно заспівали і в країнах Європи.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові пройшов щорічний вертеп-фест (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 января 2019 в 18:01;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "По всьому місту вихідними колядували тисячі людей".