• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові під час ремонту теплотраси загинув комунальник (відео)

Общество   
У Харкові під час ремонту теплотраси загинув комунальник (відео)

57-річний чоловік отримав термічні опіки і травму живота. Він помер у кареті швидкої допомоги. 

На вулиці Садовій загинув працівник тепломереж. 57-річний слюсар спустився у підземну теплову камеру для ліквідовування прориву труби. В спеціальній заглибленій споруді розміщені каналізаційні вузли, водопровід і труби опалення. Чоловік почав ремонт, однак трубу гарячої води прорвало. Слюсар отримав опіки третього ступеня і травму живота. Він помер по дорозі в лікарню у машині швидкої допомоги. Відкрито кримінальне провадження за статтею «порушення правил під час виконання робіт з підвищеною небезпекою».

Олена Соболевська, старший інспектор відділу комунікації Нацполіції Харківської області
57-річний чоловік знаходився у тепловій камері разом зі своїм напарником. Розраховуючи на те, що горяча вода перекрита він почав проводити заходи, щодо її ремонта. Однак виявилося, що вода знаходилась під тиском та не була перекрита. Трубу прорвало і напор горячої води прийшовся на 57 чоловіка.

На територію підприємства «Харківські теплові мережі» журналістам потрапити не вдалося.

Геннадій Чопенко, охоронець
Поясніть чому ви порушуєте законодавство України? Це комунальне підприємство, воно за законом є відкритим! — У меня распоряжение администрации. У меня инструкция должностная.

Через деякий час до преси вийшов генеральний директор комунального підприємства Сергій Андрєєв. Чиновник каже: ремонтні роботи для усунення проривів труб тривали на вулицях Садовій і Потебні. Про загиблого слюсаря він розповів, що той працював у них п’ять років.

Сергій Андрєєв, генеральний директор КП «Харківські теплові мережі»
 То что произошло — это несчастный случай. Причину выясняют и на сегодняшний день, даже неизвестно заключение медэкспертизы, поэтому комментировать в этом ключе невозможно. Непонятно почему человек умер. Это может быть как человеческий фактор, это может быть нарушение техники безопасности, теми людьми, которые производили работы. Точно также, допускающими к работе. То есть там круг лиц строго ограничен.

Крім цього, за словами керівника «ХТС», загибель слюсаря може бути не повязана з отриманими травмами.

Сергій Андрєєв, генеральний директор КП «Харківські теплові мережі»
Температура теплоносителя в районе 60 градусов. Температура в субботу была достаточно высокая и температура была снижена. И сказать, что это причина смерти, причина ожогов — это не совсем правильно. Температура горячей воды нормативная у нас 55 градусов. Поэтому причину будут выяснять медики.

Наразі це вже другий випадок загибелі працівників КП у Харкові за останні два тижня. На вулиці Радіотехнічній 2 березня внаслідок вибуху газового балону помер робітник «Харківводоканалу».

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові під час ремонту теплотраси загинув комунальник (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 марта 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "57-річний чоловік отримав термічні опіки і травму живота. Він помер у кареті швидкої допомоги".