• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові почалася планова вакцинація домашніх тварин від сказу (відео)

Общество   
У Харкові почалася планова вакцинація домашніх тварин від сказу (відео)

За два дні близько 70 тварин вже отримали щеплення від сказу.

Десятимісячний Гарі вперше в житті буде робити щеплення від сказу. Надія Ларіна, що привела собаку на вакцинацію каже, що Гарі — не її домашня тварина. Пес охороняє підприємство, на якому вона працює.

Надія Ларіна, привела собаку на щеплення
Гари бережет даже директор, понимаете? Он его даже хорошим питанием обеспечивает. Поэтому для нас — это не простая собака. Поэтому и боимся.  А вдруг он оторвется, убежит? Днем он привязан, а вечером мы выпускаем его. Стараемся оберегать и людей, и собаку.

Перед щепленням Гарі помітно нервує та намагається загравати до ветлікарки.

Надію просять зафіксувати голову собаки, після чого роблять ін’єкцію.

А це йде щеплюватися від сказу вже домашній пес із незвичним ім’ям.

 Ірина Капіца, власниця собаки
Филимон Николаевич. Николаевич, потому что муж у меня Николай. У меня всю жизнь собачки, я их всегда всех прививала. У меня соседи и детки маленькие там. Я буду переживать, он добродушный, а Бог его знает. А вдруг накинется? 

Вакцинацію Філімон Миколаєвич витримує досить спокійно. Ветлікарка Інна Ягнюк наголошує, що прищеплюють собак і кішок віком від трьох місяців вакциною українського виробництва. Незалежно від ваги тварини вводять усім однакову дозу — один мілілітр.

 Інна Ягнюк, ветеринарна фельдшерка
 Если хозяева видят, что животное здорово и нет никаких противопоказаний — можно прививать. Бешенство — это очень опасное заболевание, острое, инфекционное и поражающее нервную систему. Всегда заканчивается летальным исходом. 

Щоб уникнути зараження сказом — потрібно вакцинувати тварин раз на рік. За словами фахівців, перші ознаки хвороби починають виявлятися через 10 днів після зараження.

Інна Ягнюк, ветеринарна фельдшерка
Животное боится света, воды, у него появляются судороги, обильное слюнотечение. Заражение происходит от животного — к животному, от животного — к человеку через укусы, раны, слюнотечение и царапины.

Тварин вакцинують на території 66 ділянок КП «Жилкомсервіс». Як повідомляють в міськраді, за кілька днів на під’їздах житлових будинків були розміщені інформаційні оголошення про дату, місце та час вакцинації.

Вікторія Богатир, начальниця відділу департаменту ЖКГ Харківської міськради
Первый этап вакцинации проходит для владельцев животных многоэтажных домов. Вакцинация бесплатна, владелец платит только за справку, которая в этом году стоит 5 гривен. 

За два дні щеплення отримали близько 70 домашніх тварин. Вакцинувати собак та кішок будуть до 18 квітня включно. Другий етап вакцинації буде проходити в травні для домашніх тварин, які проживають в приватному секторі.

Автор: Ольга Куріленко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові почалася планова вакцинація домашніх тварин від сказу (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 марта 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Ольга Куріленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За два дні близько 70 тварин вже отримали щеплення від сказу".