• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Майже 2000 постанов: дія нових радарів TruCAM на Харківщині (відео)

Общество   
Майже 2000 постанов: дія нових радарів TruCAM на Харківщині (відео)

 Вперше копи вийшли на траси із TruCAM 11 лютого. 

Патрулювання з TruCAM на Білгородському шосе. Радар фіксує перевищення швидкості автомобілем Volkswagen — 83 км/год. З тим, що порушила правила, водійка не згодна.

Ну, не знаю, населенный пункт я проезжала максимум до 70 км/час, это максимум. Ну, я этому не верю, ну честно. 

Поліцейський надає водійці документацію, що підтверджує справність радару.

Хорошо, давайте такой эксперимент сделаем. Я сейчас вернусь на точку, откуда вы меня начали снимать и проеду 60 км/час. Может кто-нибудь со мной сесть в машину. Я потрачу на это время. Просто я не согласна с этим. Понимаете? 

Але від експерименту поліцейські відмовилися. Обґрунтували тим, що не мають права сідати до чужих автівок під час служби, бо це заборонено чинним законодавством. На водійку склали адмінпротокол. Жінка має право оскаржити штраф.

15 днів є на оплату. У разі несплати у 15-денний термін або оскарження в 10-денний термін штраф подвоїться і буде складати 510 гривень. — Понятно. 

Я машину вожу более 10 лет и я соблюдаю правила дорожного движения. У меня есть прибор, есть электронный и компьютерный прибор. Я не согласна. Почему? Потому что, имея такой штраф, у меня нет ни одного штрафа, поэтому. 

Володимир Ничик — інспектор патрульної поліції. Розповідає, щоб водій не мав сумнівів у справності радару і не заперечував порушення, здійснюється фотофіксація. Після чого складається адмінпротокол. Та існують виключення.

Володимир Ничик, інспектор управління патрульної поліції в Харківській області

Одна із постанов не була виписана, так як ви бачили автомобіль Nissan X-Trail, людина поспішала до клініки, везли дитину, тобто під нагрудну камеру я зафіксував цей факт. Я маю законне право і приймаю рішення по справі. Я прийняв рішення не притягувати водія до адміністративної відповідальності, тому що на те є поважна причина, чому він поспішає. 

Поліцейський каже: видалити на радарі зафіксоване порушення неможливо.

Володимир Ничик, інспектор управління патрульної поліції в Харківській області

Все придумано для того, щоб мінімізувати взагалі будь-які позиви до корупції і тому подібне. Тобто все, що ми зафіксували, — все має бути підтверджено і зафіксовано постановою адміністративного матеріалу іншим. Тобто у мене є на сьогоднішній день 5 спрацювань, у мене є 4 матеріали по ньому. 

Вікторія Рябець, інспекторка управління патрульної поліції в Харківській області

Люди просто не понимают, что TruCAM у нас законные. Они пытаются доказать наоборот, что они давно, это еще с милиции. Они совершенно законные, эти TruCAM, есть сертификаты и поверки. Все при нас. Не хотят верить.. У них есть 10 дней, они могут обжаловать. Это их право, пожалуйста. 

З лютого два TruCAM використовують в Харкові, а три — в області. Ще один пристрій отримали нещодавно. З ним працюють на трасі Харків — Сімферополь. Усього в Україні додатково запрацювали 25 радарів. За інформацією патрульних, завдяки TruCAM вже було складено 83 тисячі протоколів про перевищення швидкості.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Майже 2000 постанов: дія нових радарів TruCAM на Харківщині (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 марта 2019 в 21:24;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Вперше копи вийшли на траси із TruCAM 11 лютого".