• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Оскарження тарифів в Харківському метрополітені: відбулось перше засідання по суті (відео)

Общество   
Оскарження тарифів в Харківському метрополітені: відбулось перше засідання по суті (відео)

Наступне засідання суду призначено на 14 травня.

На початку засідання позивач Ігор Черняк просить долучити до справи нові документи та докази. Серед них — опубліковані на сайті міськради проектні рішення. Відповідачі — проти. Також Черняк розповів, що 6 квітня вони подавали заяву на ім’я Геннадія Кернеса з пропозицією про примирення, проте до і досі ніякої відповіді не отримали.

Костянтин Прокоп’єв, заступник директора юридичного департаменту Харківської міської ради
До виконавчого комітету така заява надходила про примирення, але відповідно до закону примирення відбувається в судовому засіданні. Якщо немає клопотання від заявників у суді, то примирення по закону неможливе. Тому ця заява виконавчим комітетом не розглядається.

Згідно з позовом, підставою для скасування рішень про підвищення вартості проїзду є порушення процедури прийняття регуляторних актів. Зокрема те, що рішення виконкому підписав не мер Геннадій Кернес, а його секретар Олександр Новак. Адже, за словами заявників, у міського голови не було поважних причин не знаходитись на засіданні виконкому.

Костянтин Прокоп’єв, заступник директора юридичного департаменту Харківської міської ради
Міський голова півтора мільйона територіальних громад міста Харкова може встановлювати собі тривалість робочого дня як він вважає за необхідним. Якщо ми оцінюємо розпорядження Харківського міського голови, то треба принаймні запросити його представника та повинен бути спір щодо законності або незаконності данного рішення.

Представник Харківського метрополітену Олександр Русін, у свою чергу заявив, що позиція позивачів необґрунтована.

Олександр Русін, адвокат КП «Харківський метрополітен»
 Вважаю, що громадська рада взагалі не мала права звертатися з вказаним позовом, оскільки представник громадської ради взагалі не зміг відповісти в чиїх інтересах вони діють. І хто з громадян і взагалі мешканців міста Харкова звертались до громадянської ради за допомогою оскаржити ці тарифи.

Ігор Черняк, член ГО “Харківський антикорупційний центр”, депутат Харківської міськради
 В нас є два позивачі. Перший — це я, як фізична особа, яка власне користується послугами в тому числі Харківського метрополітену. Другий — це ГО «Харківський антикорупційний центр» яка власне і створена з тою метою, аби захищати права і інтереси, як засновників цієї організації так і будь-яких інших осіб у встановлений законом спосіб.

Справи, які розглядається в суді, стосуються рішень виконкому, прийнятих 6 лютого. Але після цього тарифи були погоджені повторно. І, як пояснив на останній сесії міськради депутат Ігор Черняк, нова процедура була проведена без порушень законодавства.

Ігор Черняк, член ГО “Харківський антикорупційний центр”, депутат Харківської міськради
Наши исковые требования касались этих нарушений, поэтому по большому счету уже теряется смысл всех этих судебных процессов. Но есть одна вещь: те суммы средств, которые были переплачены харьковчанами по решению, которое было принято с нарушением процедуры.  Мы предлагаем совместно выработать механизм компенсации этих средств.

Геннадій Кернес, Харківській міський голова
Мы получили ваше предложение, а вы получите ответ.  Что касается судебных споров, то я не спешил бы с такими определенными выводами.  Давайте мы не будем брать кто прав, кто виноват. Сегодня люди ездят, спокойно ездят. Работает метро, работает электротранспорт.

Тим часом, у міськраді прокоментували можливі знижки для постійних пасажирів підземки. Щоб ввести динамічні тарифи, стверджує віце-мер Євгеній Водовозов, необхідно провести розрахунки і це займе багато часу.

Євгеній Водовозов, заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури.
Есть правила разработки динамических тарифов. Для этого нужны точные, четкие подсчеты. Это важно. Это занимает не месяц, не два и не три. Поэтому я попросил бы этот вопрос не нагнетать. Мы однозначно им занимаемся. Предприятие сейчас занимается наработкой нормативной базы. 

Наступне засідання суду призначено на 14 травня.

Автор: Євгенія Петрова
Популярно

Вы читали новость: «Оскарження тарифів в Харківському метрополітені: відбулось перше засідання по суті (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 апреля 2019 в 21:55;
  • Корреспондент Євгенія Петрова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Наступне засідання суду призначено на 14 травня".