• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Волонтерський намет стоятиме на майдані Свободи: суд відхилив скаргу міськради (відео)

Общество   
Волонтерський намет стоятиме на майдані Свободи: суд відхилив скаргу міськради (відео)

Міськрада має 30 днів для звернення до Верховного суду. 

Юридичний департамент міськради вимагає відміни рішення Харківського окружного адмінсуду. Раніше Феміда дозволила протест з використанням намету на майдані Свободи. Перед засіданням волонтери розгортають новий банер з написом «Все для перемоги». Замість того, який згорів. У залі слухачі та учасники процесу розташовуються щільно — немає жодного вільного місця.

Відповідач та представники третьої сторони — облдержадміністрація, прокуратура, СБУ, Нацполіція — заявляють, що не були належним чином проінформовані про дату засідання. Через що відповідач не мав змоги ознайомитися з матеріалами справи.

Ігор Черняк, представник відповідача
Всім учасникам було відправлено по електронній пошті — Ваша честь, це є електронна пошта Лебедя, він долучає скріни зі свого поштового ящику до відповідного клопотання. Жодних документів, ми власне щойно перевіряли. 

Слухання поновлюється за годину. Представники мерії просять долучити до матеріалів справи довідку від ДСНС про загоряння намету перед засіданням.

Ігор Козак, представник юрдепартаменту Харківської міськради
 Це — підтвердження тих обставин, які ми повідомляли з наданням інших документів. Ще одне підтвердження.

Колегія суддів відмовляє. Відповідач Михайло Лебедь намагається з’ясувати, чому міськрада вимагає заборонити проведення пікету з використанням намету саме йому. Активіст з Рівного стверджує: у підтримку харківських волонтерів хотів встановити на майдані Свободи окрему палатку. Чоловік не є власником намету «Все для перемоги».

 Михайло Лебедь, відповідач, член ГО “Правозахисна ініціатива”
 Я хотів, щоб ті 15-20 друзів, які у мене є в Харкові, а я тут жив 3,5 роки, були тут в правовідносинах під час того, яко вони будуть тут знаходитись, як мирні зібрання, які захищаються 39 статтею Конституції. Друга причина — це можливість встановлення нових наметів, якщо що. Якщо цей буде знесений, згорить і так далі. 

За словами представників міськради, намет заважає комунальному підприємству «Харківські теплові мережі» провести ремонт теплотраси.

 Ігор Козак, представник юрдепартаменту Харківської міськради
 Потрібні кордони безпеки, важка техніка залучається і таке інше. — Чотири роки не ремонтувалось, не потрібно було ремонтувати? 

Ігор Черняк, представник відповідача
Яким чином заборона на використання одній фізичній особі майном, яке вона там не розміщувала, ніколи не встановлювала, може вирішити оці складнощі з якими зіштовхнулася міська рада і ось ці особи КП «Харківські теплові мережі» щодо проведення цього ремонту? 

Під час дебатів представники поліції, СБУ та прокуратури виступили проти задоволення скарги. Облдержадміністрація попросила прийняти законне та справедливе рішення. Апеляційна скарга була відхилена. Міськрада має 30 днів, щоб звернутися вже до Верховного суду.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «Волонтерський намет стоятиме на майдані Свободи: суд відхилив скаргу міськради (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 мая 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Міськрада має 30 днів для звернення до Верховного суду".