• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Бюджет — більше 70 мільйонів гривень: історія успіху Роганської ОТГ (відео)

Общество   
Бюджет — більше 70 мільйонів гривень: історія успіху Роганської ОТГ (відео)

Оновлення доріг, благоустрій скверів, нове футбольне поле. За майже 3 роки існування бюджет Роганської об’єднаної територіальної громади виріс у кілька разів. 

Роганська ОТГ на Харківщині об’єдналась одна з перших. Раніше бюджет сільради становив близько 14 мільйонів гривень, після створення громади перевищив 70 мільйонів. Кошти спрямовують на ремонт автошляхів та тротуарів. Також під час участі у програмі Мінрегіонрозвитку «Субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ» у селищі Рогань капітально відремонтували дорогу по вулиці Шевченка.

Микола Котиливець, заступник Роганського селищного голови
 Це також була ділянка дороги в учбовому містечку ХНАУ та ще одна ділянка у селищі Докучаєвськ. Ми зараз готуємо проектні заявки на 3 об’єкти також за інфраструктурну субвенцію. Згідно з постановою Кабміна ми отримаємо 3,2 мільйона гривень. Всі ці кошти ми спрямуємо на капітальний ремонт доріг.

Керівники громади розповідають: щоб залучити додаткові кошти, беруть участь у всіх можливих проектах щодо розвитку місцевого самоврядування. Нещодавно завдяки конкурсу «Разом у майбутнє» у Роганській гімназії відновили танцювальну залу.

Юлія Лубінець, хореограф
 Новый зал у нас не долго. Но конечно же отличаются сразу и тренировки, и желание работать. Конечно приятно, когда в новом зале приходят дети, когда они не загоняют занозы, когда у нас прекрасные зеркала, комфорт зимой. И прекрасное, создает прекрасное.

Також у школі відновили харчоблок. Співробітники кажуть: тепер працювати приємніше.

Ольга Васильєва, старша по кухні
Все удобства есть, посуда новая, печки новые. Все новое, а на новом всегда лучше работать чем на старом. До этого была старая громоздкая вытяжка, теперь новая и аккуратная, очень хорошо.

У Роганьському аграрному ліцеї встановили нове футбольне поле зі штучним покриттям, відновили спортивну залу та обладнали профільні кабінети.

Микола Цюрник, директор Роганського аграрного ліцею
По програмі, яку ми виграли, обладнали кабінет хімії на 250 тисяч гривень. В нас у школі ще обладнані кабінети інформатики та фізики. Багато громадою зроблено для перших класів, які йшли по новій програмі. Їм закупили ноутбуки, мультимедійне обладнання.

Виконавчій комітет громади також займається благоустроєм зелених зон. В центрі селища облаштували сучасний сквер. Він має алею троянд, креативну зону з оригінальним проектуванням та лавиці для відпочинку. У селищі Докучаєвське побудували сквер із квітами та металевими статуями.

Юлія Бойко, кореспондентка
 Спеціально для молодят біля церкви встановили нову фотозону. Місцеві кажуть, фотографування біля карети кохання вже стало традицією.

Навпроти створюють ще один парк під назвою «Сім’я». Тут вже встановили металеві інсталяції, лавиці та незабаром відкриють нову зелену зону.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «Бюджет — більше 70 мільйонів гривень: історія успіху Роганської ОТГ (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 мая 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За майже 3 роки існування бюджет Роганської об’єднаної територіальної громади виріс у кілька разів".