• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Волонтерський намет та перейменування проспекта: харків’яни продовжують боротьбу (відео)

Общество   
Волонтерський намет та перейменування проспекта: харків’яни продовжують боротьбу (відео)

Боротьба перемістилася з вулиць до міськради. 

Артур Газієв прийшов до намету «Все для перемоги». Юнак каже намагається бувати тут частіше, аби переконатися, що з об’єктом все гаразд. Напередодні особисто поставив підпис у петиції проти зносу палатки.

 Артур Газієв, студент
Мы теряем своих родных, близких, кто-то свои семьи теряет. Эта палатка напоминает и обладминистрации и нашей власти. Перед тем, как вы какой-то закон примите, а вы посмотрите в окошко и гляньте, что происходит на Востоке.

А ось Світлана свого підпису під петицією не лишала. Проте намет, каже жінка, її цілком влаштовує

 Світлана, харків’янка
Она ж, наверное, не просто здесь стоит, наверное, она что-то означает. Я вообще за мирное отношение к жизни в целом и хотела бы, чтобы в городе не было таких вопросов, которые у нас бы решали какими-то противодействиями.

Підписи на підтримку намету та проти повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова активісти почали збирати два тижні тому.

 Борис Редін, співзасновник намету «Все для перемоги»
Ми подали свої петиції на його сайт, але він проігнорував нас, зовсім. І наші петиції не опубліковано Тому ми вирішили зібрати їх та подати у міськраду вручну. 

Петиція щодо підтримки намету набрала більше на 200 підписів від необхідних 5000. А ось ініциативу стосовно перейменування проспекту Петра Григоренка підтримали 5060 містян.

Борис Редін, співзасновник намету «Все для перемоги»
Харків яни підтримують ці петиції і це реальні люди, живі люди, які підходили, з кожним із них ми поспілкувалися. І ми все це подаємо на сесію, на розгляд сесії, щоб депутати про це знали.

Нагадаємо, 8 травня Геннадій Кернес почав закликати харків’ян підписати петиції щодо зносу намета та повернення проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова. Менше, ніж за добу ініціатива набрала необхідну кількість підписів для розгляду — більше 5000. Така швидкість та сама суть петиції викликала безліч запитань у містян та активістів.

Марія Тахтоулова, координаторка «Харківської топонімічної групи»
Вона суперечить закону України і про засудження націонал – комуністичного, соціалістичного та комуністичного режимів, а також суперечить і іншим законам, які регулюють питання встановлення назв вулиць. Та інших об’єктів топоніміки. 

У мерії петиції прийняли не одразу – спочатку бракувало заявлених сторінок, потім підписів. Проте результат активістів поки що задовольнив.

Наразі, у прес-службі міськради відмовилися коментувати ситуацію і пообіцяли розглянути питання на найближчій сесії.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Волонтерський намет та перейменування проспекта: харків’яни продовжують боротьбу (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 июня 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Боротьба перемістилася з вулиць до міськради".