• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС обговорили американський серіал «Чорнобиль» (відео)

Общество   
У Харкові ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС обговорили американський серіал «Чорнобиль» (відео)

П’ятисерійна стрічка демонструє події 1986 року, причини та наслідки техногенної катастрофи.

«Чорнобиль» — п’ятисерійний історичний драматичний серіал, який демонструє події 1986 року. Стрічка розкриває історії ліквідаторів аварії на ЧАЕС та місцевих мешканців, причини та наслідки катастрофи. Написаний сценаристом Крейгом Мезіном та зрежисований Йоханом Ренком проект був представлений в ефірі американського телеканалу HBO 6 травня. Серіал став найрейтинговішим за всю історію за версією рейтингу IMDb. Зйомки стрічки проходили в Києві, Прип’яті та Литві.

Валерій Бєляков, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС
 Это первый фильм, который более-менее объективно показал причину аварии. Это персонал, дежурный по чертам блока на реакторе. Последствие — это пожарные, которые, как всем известно, почти все умерли или в эти же сутки, или спустя месяц в 6-й больнице города Москвы. Это всё правда. 

Під час виконання спецоперації з ліквідації наслідків аварії Бєлякову було 32. Він провів у зоні відчуження 39 діб та 7 разів виходив на дах АЕС. Каже: пройшло вже досить багато часу, але наслідки радіаційного викиду відчутні і сьогодні. На думку чоловіка, в серіалі є і реальні, і вигадані події.

 Валерій Бєляков, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС
 Показывали палаточные городки, я так понял, там военная бригада была. С ракурса силовика с камерой видна труба 3-го энергоблока. То есть, если смотреть, складывается впечатление, что палаточный городок непосредственно возле станции находился. Он был за 30-километровой зоной, 30 с лишним километром. Село Ораное. Там была 15-я бригада химзащиты, там я находился. 

Обговорити всесвітньо популярний серіал зібралися ліквідатори, колишні мешканці Чорнобилю та зацікавлені цією темою люди. Серед них — Альбіна Чканова, яка жила у Прип’яті з 1971 року. Каже: довго не змогла дивитися серіал, адже складно згадувати ті події.

 Альбіна Чканова, колишня мешканка Прип’яті
Не было такого, чтобы с неба падали птицы, которые были заражены радиоактивными веществами. Я помню только, когда мы выезжали из Припяти 28-го числа, впервые в жизни я увидела настоящие танки, впервые наши дети видели эти танки. Я видела глаза ребят, солдат, которые заезжали в Припять, мне это трудно вспоминать. 

На думку Чканової, стрічка недостовірно відображає деякі моменти.

 Альбіна Чканова, колишня мешканка Прип’яті
 Ну ерунда это, это ложь. Никто не знал. Мы выходили 27-го числа на площадь, чтобы узнать правду, потому что нам не говорили, что случилось. 

Думки людей щодо серіалу різняться. За прогнозом телеканалу CNBC, завдяки стрічці у 2019 потік туристів до Чорнобилю збільшиться до 100 тисяч. Це на 30 тисяч більше ніж минулоріч.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС обговорили американський серіал «Чорнобиль» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 июня 2019 в 21:49;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "П’ятисерійна стрічка демонструє події 1986 року, причини та наслідки техногенної катастрофи".