• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харків’янина cилою заштовхали до автівки та відправили до армії (відео)

Общество   
Харків’янина cилою заштовхали до автівки та відправили до армії (відео)

 У Харкові біля залізничного переїзду відловили призовника. Принаймні, так стверджують його родичі. Натомість у військовій частині запевняють: чоловіка ні до чого не примушували. Мовляв, він сам схотів служити в Нацгвардії, але раптово відмовився. 

Дмитро Тищенко — брат хлопця, якого забрали віддавати борг Батьківщині. Чоловік розповідає: 12 червня біля залізничної колії до його брата підбігли 5 невідомих, схопили та заштовхали до автівки. Каже: називали себе поліціянтами та працівниками військкомату, а свої дії обґрунтували необхідністю встановити особистість. Чоловік відзначає: їхній батько хворів на рак та згодом після інциденту помер.

 Дмитро Тищенко, брат призовника
 Ему не предоставили отпуск, гарантированный законом — 7 суток. Его отпустили на полдня на похороны, и то я буду просить суд востребовать телефонные разговоры, которые доказывают то, как было нарушено очень много статей Конституции и законов Украины непосредственно вышеуказанными должностными лицами.

Дмитро розповідає: востаннє бачив брата 3 липня.

 Дмитро Тищенко, брат призовника
Він каже, що систематично принижують його честь та гідність. Я відправив кілька заяв до Державного бюро розслідувань про те, що його доводять до самогубства таким чином. Називають його «зрадником України». 

Адвокатеса Таміла Безпала каже: володіє інформацією лише зі слів брата її підзахисного.

Таміла Безпала, адвокатеса
 З 29 липня брат оголосив голодування у зв’язку з тим, що його було незаконно затримано або ж викрадено. Вони пов’язують смерть батька з тим, що цей інцидент прискорив смерть батька і в нього, так би мовити, протест, тому він відмовляється приймати присягу, яку мав прийняти 13 липня.

Натомість у військовій частині запевняють: силу до чоловіка — не застосовували.

Єгор Ніколаєв, заступник командира з роботи з особовим складом військової частини №3017
 Даний громадянин був призваний на військову строкову службу Харківським військовим комісаріатом. Під час відбору на призовному збірному пункті він добровільно виявив бажання проходити військову службу в лавах Національної гвардії, а саме у військовій частині №3017 міста Харкова. Після цього він проходив навчальний збір на території, але на час складання військової присяги — він відмовився від складання військової присяги. 

Також військком пообіцяв, що адвокатеса сьогодні зможе поспілкуватися з підзахисним. Але зустріч не відбулася.

 Таміла Безпала, адвокатеса
Дежурный вынес это заявление, на котором была резолюция: «Наразі немає можливості надати побачення з Потаманом Єгором Сергійовичем у зв’язку з його убуттям до військової прокуратури для надання пояснень. Дата, подпись, звание».

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Харків’янина cилою заштовхали до автівки та відправили до армії (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 августа 2019 в 18:46;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " У Харкові біля залізничного переїзду відловили призовника. Принаймні, так стверджують його родичі. Натомість у військовій частині запевняють: чоловіка ні до чого не примушували".