• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У міськраді відбулася нарада щодо запобігання торгівлі забороненими речовинами (відео)

Общество   
У міськраді відбулася нарада щодо запобігання торгівлі забороненими речовинами (відео)

У мерії Харкова відбулося спільне засідання за участю чиновників та правоохоронців. 

«Закладники» та наркоторговці в аптеках і «наливайках». У міськраді відбулася нарада щодо запобігання торгівлі забороненими речовинами — за участю чиновників і копів. Активіст Станіслав Жадан бере участь у спільних з правоохоронцями рейдах.

Станіслав Жадан, громадський діяч
Физические какие-то проблемы, они тоже тяжелые, но когда у человека забирают сознание и он не понимает, что он делает — вот это страшно. Когда сознание города отуманено. Наша политика: наркоманов — реабилитировать, «закладчиков», распространителей — сажать.

Учасники наради пропонують створити центр для надання допомоги наркозалежним та їхнім родичам.

Володимир Бондаренко, громадський діяч
Как по мне, это должен быть консультационный центр, где бы могли получать квалифицированную помощь родители, была бы социальная реклама.

Очільник облуправління Нацполіції Валерій Сокуренко каже: у першу чергу потрібно вберегти від наркотиків дітей.

Валерій Сокуренко голова ГУ Нацполіції в Харківській області
Ми готові свої спортивні майданчики і все що в нас є — пустити сюди дітей. Нехай займаються спортом, нехай малюють, нехай там десь співають, танцюють, часу, щоб у них не було на ці речі, але від самого початку, якщо це бізнес, якщо це везуть кілограмами і хочуть продати, і з одного кілограма півмільйона гривень отримують, то зрозуміло, що весь цей бізнес необхідно припинити.

Мер Геннадій Кернес вважає: насамперед боротися треба з наркоторгівлею в аптеках, «наливайках» та так званим «кришуванням». І заявляє про плани створити муніципально-ресурсний центр.

Геннадій Кернес міський голова Харкова
Если бы была хорошая наказуемая затея, которую мы могли бы реализовать все вместе, тогда можно было бы увидеть, как результат нашей с вами работы. Посмотреть на нашу с вами работу.

Засідання відбулося наступного дня після публікації першого заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна. У відповідь на заяву Кернеса про те, що копи не справляються, правоохоронець закликав об’єднатися і не займатися популізмом.

В’ячеслав Аброськін, перший заступник голови Нацполіціі
Поліція працює, виявляє, документує та затримує наркозбувачів, але вони потім в зв’язку з лояльним законодавством через декілька днів виходять на свободу та продовжують свій злочинний бізнес. Але ми не опускаємо руки та працюємо далі, але це боротьба з вітряними млинами.

Аброськін зазначив: у поточному році з 498 викритих наркоторговців заарештовані 41.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «У міськраді відбулася нарада щодо запобігання торгівлі забороненими речовинами (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 августа 2019 в 18:31;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У мерії Харкова відбулося спільне засідання за участю чиновників та правоохоронців. ".