• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Національному бієнале сучасного мистецтва візьмуть участь діти (відео)

Культура   
У Національному бієнале сучасного мистецтва візьмуть участь діти (відео)

Трохи більше, ніж за місяць Харків стане містом, яке прийме другу національну бієнале сучасного мистецтва.

«Здається, я заходжу в наш сад» — під таким гаслом відбудеться друга національна бієнале сучасного мистецтва, яку цьогоріч прийматиме Харків. Понад 15 локацій, більше 2,5 тисяч квадратних метрів територій, зовсім непристосованих до художніх виставок. Таких як приміщення готелю «Харків», обсерваторія Каразінського університету, частина ботанічного саду. Цьогоріч вперше представлять проекти з дитячої програми.

Микола Коломієць, куратор дитячої програми бієнале
Всё больше и больше появляется детей, на которых обращает внимание художественная общественность. И мы тоже, как студия, ищем таких детей, которые ведут свой личный большой культурный проект.

У сучасному мистецтві, кажуть куратори, поширюється термін «нова щирість». Цей напрямок висуває відкритість в якості основного мотиву. А діти, зазвичай, не обмежені стандартами та бажанням потрапити у хвилю популярності, їхні дії щирі. Організатори стверджують: дитяча творчість у межах великого сучасного фестивалю — рідкість. Зазвичай малюків та підлітків не допускають до великих художніх подій. Мета — довести, що мистецтво не знає меж, тим більше, вікових обмежень.

Дар’я Хрисанфова, кураторка дитячої програми студії HudpromLoft
Во время монтажа здесь будут участвовать и студенты, и преподаватели, для которых будет важна не столько учебная часть. Будет важен момент коммуникации. С детьми, с их работами.

Як розповіла піар-директорка проекту, підготовка до дитячої програми розпочалася у квітні. Плакатна виставка на паркані, яка випадково була зірвана комунальниками, та інша — інклюзивна, де свої роботи представили двоє юних художників, один з яких має розлади аутичного спектру.

Іванна Скиба-Якубова, піар-директорка бієнале молодого мистецтва
Зараз продовжується підготовка до дитячої програми і мені здається, що зараз вона найбільш готова і найбільш цілісна. Тому що, знаєте, діти трошки швидші за дорослих. Поки дорослі ще дороблюють свої проекти — діти вже готові. Залишилося тільки змонтувати ці виставки.

Організаторка арт-лабораторії D-16 Віра Толмачова разом із вихованцями та педагогами вже підготували понад 90 робіт. Маленькі ліногравюри — техніка гравірування на лінолеумі, малювання на великих полотнах різними фарбами, фломастерами та поєднання кількох технік. У межах проекту діти виходили на свіже повітря та вчилися малювати те, що бачать. Потім роботи поєднають в одне велике тематичне полотно.

Віра Толмачова, організаторка арт-лабораторії D16
«Здається, я заходжу в наш сад», название биеннале, — это о том, что мы делаем. Что мы делаем с детьми? Мы их растим. Это наши семена, ростки, подросшие деревья. Это уже сад.

Аліка Піхтерева, кореспондентка
Локацій, у яких можна буде ознайомитися з дитячим мистецтвом, усього чотири. Перша — це HudpromLoft при академії мистецтв, інша — арт-лабораторія D16 та студія Aza Nizi Mazа. Загалом, більше трьох сотень дітей братимуть участь у бієнале.

Четверта ж локація знаходитиметься у підвальному приміщенні ХНАТОБу, вона матиме містичний настрій. Деталі організатори поки не розголошують. Біенале розпочнеться 17 вересня та триватиме до 31 жовтня.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У Національному бієнале сучасного мистецтва візьмуть участь діти (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 августа 2019 в 19:16;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Трохи більше, ніж за місяць Харків стане містом, яке прийме другу національну бієнале сучасного мистецтва. ".