• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Більше 60 питань: у Харкові відбулась сесія міськради (відео)

Общество   
Більше 60 питань: у Харкові відбулась сесія міськради (відео)

Внесли зміни до бюджету та затвердили кілька програм. 

До початку сесії під стінами міськради пікетують діабетики. Люди скаржаться, що три місяці тому в місті почалися перебої з наявністю інсуліну.

За словами харків’ян, потреба в інсуліні покрита тільки на 62%, в багатьох аптеках його вже не видають. Пікетувальники вимагають виділити додатково 25 мільйонів гривень на забезпечення препаратом хворих на діабет. Мер Геннадій Кернес заявив: це завдання міністерства охорони здоров’я, а не міської влади.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова
Обов’язок держави забезпечити фінансування 100% інсуліну. Ми не можемо робити те, що зобов’язалася робити держава. Ми і так достатньо фінансуємо ті галузі, які не наші.

Першим рішенням депутати внесли зміни до бюджету Харкова. У зв’язку з перевиконанням дохідної частини на виплату заробітної плати комунальникам виділили 52,9 мільйони гривень.

Тетяна Таукешева, директорка департаменту бюджету і фінансів Харківської міськради
Предлагается увеличить расходы на оплату электроэнергии для наружного освещения города на 31,5 миллионов гривен. Итого общая сумма в бюджете города предусмотренная на освещение города — 108,6 миллионов. Капитальный ремонт помещений, кровли, замену окон, капитальный ремонт учреждений образования — 23,1 миллион гривен, здравоохранения 3,4 миллиона. С учетом перечисленных изменений объем бюджета города Харькова составляет 16,4 миллиарда гривен.

На сесії затвердили алгоритм евакуації кинутих у дворах старих автомобілів. Після виявлення таких об’єктів, інспектори виноситимуть власникам машин припис. Якщо ті в триденний термін не приберуть свій транспорт, рішення про його примусовий демонтаж буде затверджене на виконкомі міськради. Також Ігор Черняк підняв питання про збитки метрополітену після підвищення вартості проїзду. Депутат процитував Державну аудиторську службу, яка пов’язує збитки з недоліками в сфері управління. Йдеться про відсутність чітких маркетингових стратегій щодо додаткових джерел доходів, саме реклами в метро.

 Ігор Черняк, депутат Харківської міської ради
 Нещодавно було опубліковано фінансовий звіт Харківського метрополітену і згідно нього збитки підприємства за перше півріччя 2019 в порівнянні з першим півріччям 2018 збільшилися в 2 рази.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова
Ми знаємо про цей звіт і також перевіряємо комунальне підприємство. Наш департамент отримав таке завдання від міського голови. Коли у нас будуть показники і інформація, я її передам. 

Ігор Черняк також намагався дізнатися у міського голови хто є автором фонтану з мавпами біля зоопарку та як приймали рішення щодо його встановлення.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова
Автор цього проекту ті, хто робить фонтан. Це рішення ми приймали при затвердженні бюджету міста Харкова. Цей фонтан символізує те, що неподалік знаходиться наш міський зоопарк. 

Співробітникам КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» надали стовідсоткову пільгу на оплату комунальних послуг. За квитанціями платити не будуть 42 співробітники підприємства. Ще депутати затвердили програму протидії поширення наркоманії серед школярів і молоді.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова
Лікарі потрібні, потрібні психологи та інших фахівців, які спільними зусиллями дадуть людям шанс вийти з цього «піке». Ми з вами вперше розглядаємо таку программу на сесії Харківської міської ради. 

Завершив мер сесію анонсом заходів до Дня міста та Дня Незалежності. Кернес розповів, що в п’ятницю ввечері буде шоу фонтанів, світлове шоу, свято вогнів під звуки симфонічного оркестру філармонії та феєрверк. А у суботу на площі Свободи відбудеться виступ творчих колективів, фаєр-шоу та інтерактивне шоу на фасаді будівлі облдержадміністрації.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «Більше 60 питань: у Харкові відбулась сесія міськради (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 августа 2019 в 19:14;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Внесли зміни до бюджету та затвердили кілька програм".