• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Нові підручники, парти, меблі та комп’ютери: понад 25 тисяч дітей Харківщини почують перший дзвоник у своєму житті (відео)

Общество   
Нові підручники, парти, меблі та комп’ютери: понад 25 тисяч дітей Харківщини почують перший дзвоник у своєму житті (відео)

У школах Харківської області завершуються останні приготування до навчального року. 

У Чугуївській школі №2 для вчителів початкових класів викладають курси з «Нової української» школи. Лариса Трипілець каже: завдяки цим заняттям покращує навички роботи з дітьми.

 Лариса Трипілець, вчителька початкових класів школи №2, м. Чугуїв
 Для того, щоб краще йшло впровадження державного стандарту за нової української школи. Сьогодні другий день вже наших курсів. Ми більше об’єдналися, самі вчителі. Можу сказати, що тут весело та цікаво. 

Заступниця директорки з навчально-виховної роботи Ольга Вьюнник розповідає: тренери працюють в кожному районі Харківської області. Наразі готують вчителів для 3-4 класів.

 Ольга Вьюнник, заступниця директорки з навчально-виховної роботи школи № 2, м.Чугуїв
 Цей курс розрахований на 10 днів. В дві сесії проводимо для вчителів, тому що вони теж зайняті. Перша сесія в нас зараз проходе, перед першим вересня. Друга сесія триватиме у жовтні місяці, на осінніх канікулах. 

За словами директорки школи Тамари Ємельяненко, вони завершують останні приготування до нового навчального року.

Тамара Ємельяненко, директорка школи №2, м.Чугуїв
 Відремонтовані класні кімнати, оновлена матеріальна база. Ми отримали нові парти, ми отримали оргтехніку. У початковій школі в кожному класі є телевізори, є мультимедійні комплекси, методичне забезпечення, роздатковий матеріал.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев зазначає: цьогоріч покращили умови в кожному навчальному закладі області. Провели капітальні та поточні ремонти майже в 200 об’єктів. Кошти надійшли з державних, місцевих та обласних джерел фінансування. Кількість першокласників, порівняно з минулими роками, збільшилася. Їх понад 25 тисяч. Тому вчителів англійської мови, інформатики, математики та соціальних педагогів, каже Бабічев, не вистачає.

 Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА
У цілому в області буде на сто відсотків забезпечено вчителями. Разом з тим, якщо ми беремо по штатним вакансіям, то на сьогоднішній день п’ятсот ставок залишаються вакантними. Всі вони будуть перекриті за рахунок того, що інші вчителі будуть мати навантаження більше, ніж на одну ставку. 

Також закупили нові підручники для учнів 6-11 класів. А от другокласники забезпечені необхідною літературою лише на 94%.

Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА
 Школи, як по області, так і по Харкову вирішили перейти на українську мову навчання. Їм було замовлено російськомовні підручники, а по факту батьки забажали навчатися українською мовою. Тому сьогодні у нас пішла додаткова заявка до Міністерства освіти і науки, щоб отримати підручники саме українською мовою. 

Для першокласників придбали майже 6000 нових парт, 152 комплекти меблів та понад 900 одиниць комп’ютерної техніки.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Нові підручники, парти, меблі та комп’ютери: понад 25 тисяч дітей Харківщини почують перший дзвоник у своєму житті (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 августа 2019 в 18:31;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У школах Харківської області завершуються останні приготування до навчального року".