• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Обшуки на коксохімі: нове керівництво розповіло, коли виплатять зарплати і зменшать викиди

Общество   
Обшуки на коксохімі: нове керівництво розповіло, коли виплатять зарплати і зменшать викиди

За інформацією Нацполіції, на Харківському коксохімічному заводі проводять слідчі дії, санкціоновані судом. Але з якого приводу — не повідомляють.

З початку місяця на підприємстві – нові керівники. За даними Харківського антикорупційного центру, раніше «Сбербанк Росії», у якого в заставі було майно заводу, виграв суд і оформив на себе право власності. А наприкінці вересня — передав підприємство в управління Сергію Кузярі та партнерам. Той стверджує: обшуки проводяться через дії попереднього керівництва.

Сергій Кузяра, представник нового керівництва Харківського коксового заводу
Это не обыск, это — осмотр. Это юридические хитрости, которые применяет Олег Владимирович Журавский для того, чтобы блокировать работу предприятия. Обыска как такового нет — происходит осмотр недвижимости.

Працівники заводу скаржаться: два роки тому почалися проблеми із зарплатами. Прибиральниця Марія Коновалова нарікає: їй не платять півроку. Але, за словами жінки, причини керівництво їй жодного разу не пояснило.

Марія Коновалова, працівниця Харківського коксохімічного заводу
Май, июнь, июль, август, сентябрь мы не получаем ничего. С чем это связано, или с новыми руководителями, которые хотят быть хозяевами, или бывший хозяин не хочет отдавать свое предприятие… Мы люди простые, а нам их логики, политики не понять.

Володимир Гриценко, начальник господарсько-комунальної дільниці Харківського коксохімічного заводу
Здесь у нас работают династии. СРЕЗАЛА Ну хорошо, у пенсионеров есть какая-то мизерная пенсия. А у кого нет? Как им выживать в таких условиях?

За словами Кузяри, колишнє керівництво знищило всі бази даних. Через це нібито віддати гроші людям наразі неможливо. Але борги по зарплатах, за словами робітників, не єдина проблема. Розуміють, що питання екології важливе для міста. Але бояться, що через токсичні викиди завод взагалі можуть закрити.

Володимир Гриценко, начальник господарсько-комунальної дільниці Харківського коксохімічного заводу
Завод сколько отчислений делает в бюджет города. Вместо того, чтобы поддержать завод — давайте закроем все заводы! Все заводы закроем, будем бороться за чистоту, за экологию. Тогда давайте откажемся от телефонов, стиральных машин. Тоже вредно.

Еколог Віталій Зотенко зазначає: перш за все небезпечні викиди забруднюють атмосферу та шкодять здоров’ю місцевих мешканців. За його словами, сусідство з заводом може навіть викликати онкологію. Тож підприємство вже давно потребує повної модернізації.

Віталій Зотенко, активіст екологічної групи “Печеніги”
На новых заводах коксовых устанавливаются системы безводного тушения кокса. Эта система позволяет значительно уменьшить выбросы в атмосферу, потому что, когда традиционным способом кокс тушат водой, выбросы в огромном количестве распространяется вокруг. И, если завод сможет модернизировать свою систему до такого, я думаю, это почувствуют все.

Минулого тижня нові керівники зустрічалися з мером Геннадієм Кернесом та мешканцями Новобаварського району і пообіцяли вже протягом трьох місяців зменшити забруднення середовища, а факел — прибрати за два роки. Також за три місяці обіцяють розрахуватися з працівниками і збільшити штат на пів сотні людей.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Обшуки на коксохімі: нове керівництво розповіло, коли виплатять зарплати і зменшать викиди»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 октября 2019 в 18:45;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За інформацією Нацполіції, на Харківському коксохімічному заводі проводять слідчі дії, санкціоновані судом. Але з якого приводу — не повідомляють.".