• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Безкоштовна міська мережа Wi-Fi: харків’яни розповіли, чи задоволені якістю зв’язку (відео)

Общество   
Безкоштовна міська мережа Wi-Fi: харків’яни розповіли, чи задоволені якістю зв’язку (відео)

Міська мережа Wi-Fi останнім часом бурхливо обговорюється серед містян. Одні запевняють: дарованому коню у зуби заглядати не варто і радіють, що є нагода безкоштовно під’єднатися до всесвітньої павутини.

Світлана Єченіна, кореспондентка
Сьогодні ми перевіримо роботу міської мережі Wi-Fi. Загалом по місту — понад 500 точок безкоштовного доступу. Для своєї перевірки ми обрали три з них. Перша знаходиться біля адміністрації Київського району.

Поряд із будівлею зустрічаємо Юрія. Чоловік каже: за допомогою міської мережі Smart City до всесвітньої павутини підключитися йому не вдалося, тож довелося використовувати 3G. Проте, зазначає він, інколи таки користується безкоштовними точками доступу.

Юрій, інженер
Хотелось бы, чтобы было больше точек Wi-Fi, потому что не очень много мест. Университет или на Пушкинской, где можно подключится. Чтобы было больше точек и была больше скорость. – Где бы еще хотелось, чтобы интернет появился? – Я бы хотел, чтобы это было на всех точках расположения метро.

Разом зі знімальною групою тестувати мережу Smart City погодився Сергій. Він системний адміністратор, і для перевірки використовує спеціальний додаток, який допомагає заміряти швидкість сигналу. Щоб експеримент був достовірним, перевіряємо покАзники біля будівлі та всередині.

Сергій, системний адміністратор
Мы с вами только что зашли в здание и увидели, что уровень сигнала достаточно высокий. Скорость при этом не увеличилась, потому что она, скорее всего, ограничена аппаратно для того, чтобы большое количество людей могли одновременно пользоваться интернетом. Мы увидели 2 мегабита — этого достаточно, чтобы смотреть ютуб, видеоролики и т.д. 

Другим місцем стала поліклініка на вулиці Пушкінській. Тут ми пройшлися пОверхами, щоб з’ясувати, чи впливає пересування на швидкість та якість сигналу. Результатом експерт задоволений. Каже: він не гірший, ніж у першому місці перевірки.

Сергій, системний адміністратор
Оборудование, действительно, хорошее стоит, мощное. Мы, к сожалению, не могли найти, где находится сама точка. Мы ходили по первому этажу, по второму этажу и уровень сигнала особо не изменился. Понятное дело, что есть стенные перекрытия и, тем не менее, качество сигнала достаточно стабильное.

Світлана Єченіна, кореспондентка
Третім місцем для перевірки ми обрали точку доступу біля Харківської міської ради. Тестуємо без фахівця, тож спробую підключитися за допомогою свого гаджета. З’єднання успішне, спробуємо щось завантажити. А ні, не вийде, за кілька секунд інтернет пропадає.

До безкоштовної мережі, згідно з розпорядженням мера, підключені установи освіти та охорони здоров’я, центри адмінпослуг, дільниці Жилкомсервісу, а також сад Шевченка та парк Горького. У місті запланований і другий етап створення мережі. Точки доступу мають з’явитися на зупинках транспорту та в решті комунальних установ.

Дмитро, архітектор
Есть 4G везде в городе, поэтому проблем с этим нет, поэтому Wi-Fi не нужен. – А вы пробовали подключаться к бесплатной городской сети? – Нет, не пробовал. 

Експерти ж запевняють: все залежить не тільки від рівня та якості сигналу, а ще й від покАзників гаджета. Мовляв, характеристики техніки безпосередньо впливають на швидкість інтернету та якість з’єднання.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Безкоштовна міська мережа Wi-Fi: харків’яни розповіли, чи задоволені якістю зв’язку (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 октября 2019 в 19:22;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Міська мережа Wi-Fi останнім часом бурхливо обговорюється серед містян. Одні запевняють: дарованому коню у зуби заглядати не варто і радіють, що є нагода безкоштовно під’єднатися до всесвітньої павутини.".