• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Бюджет області, «вакуум» Кучера, та нова фракція: чим запам’яталась 22 сесія Харківської облради (відео)

Общество   
Бюджет області, «вакуум» Кучера, та нова фракція: чим запам’яталась 22 сесія Харківської облради (відео)

Бюджет області наступного року збільшиться на півмільярда гривень, а місцеві депутати об’єднались у нову фракцію. Ці та багато інших питань депутати обговорили на черговій сесії Харківської облради.

Фракції Петра Порошенка «Солідарність» більше немає, заявили на двадцять другій сесії обласної ради. Натомість, з’явилось нове депутатське об’єднання «За Харківщину». Його очолив заступник голови облради Віктор Коваленко, який до цього керував фракцією колишнього президента. Також у ході сесії депутати затвердили бюджет на наступний рік.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Змінився розподіл грошових коштів. А бюджет, я вам з впевненістю стверджую, що бюджет збільшився. Ви всі знаєте, що у нас проходить процес децентралізації. Так от, це бюджет децентралізації. Тепер громади, населені пункти — вони будуть отримувати грошові кошти.

 

Бюджет області збільшать приблизно на пів мільярда, запевнив Кучер. Тож регіон отримає 3 мільярда та майже 345 мільйонів гривень. Серед пріоритетів розвитку — медицина.

Сергій Чернов, голова Харківської облради

Будемо продовжувати ремонтувати наші медичні заклади, купувати нове обладнання, створювати нові умови для пацієнтів. Соціальний захист, галузь фізкультури і спорту, культури. Все, що потрібно — все буде, абсолютно.

 

Під час сесії депутати також схвалили Програму економічного та соціального розвитку області на наступний рік. Серед пріоритетів: виробництво нафтопродуктів, підтримка тваринництва, а також аграріїв і будівництва. Крім того, розроблено низку ідей, які допоможуть населенню із працевлаштуванням, зазначили на засіданні. Підіймали на сесії й питання неправдивої інформації з боку депутатів та чиновників.

 

Олексій Кучер, голова ХОДА

Цю інформацію, з усією повагою до заступників, до усіх-усіх працівників наших, іноді передають, м’яко кажучи, не точну. Я просто стикнувся з тим, ввійшовши у відповідний кабінет, що я знаходжусь у певному «вакуумі».

 

У ході сесії депутати проголосували за звернення до президента Володимира Зеленського щодо відкриття ринку землі. Вони зазначили: щоб налагодити умови для розвитку малого і середнього аграрного бізнесу, необхідно внести правки до законопроєкту. Зокрема, депутати підтримують позицію президента щодо проведення референдуму.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Бюджет області, «вакуум» Кучера, та нова фракція: чим запам’яталась 22 сесія Харківської облради (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 декабря 2019 в 18:23;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Бюджет області наступного року збільшиться на півмільярда гривень, а місцеві депутати об’єднались у нову фракцію. Ці та багато інших питань депутати обговорили на черговій сесії Харківської облради".