• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Як зекономити на купівлі ялинки: скільки у лісгоспах правлять за новорічних красунь (відео)

Харьков   
Як зекономити на купівлі ялинки: скільки у лісгоспах правлять за новорічних красунь (відео)

Володимир Головін на роботі зрання. Він — вальник дерев. У Зміївському лісгоспі працює вже понад сімнадцять років. Зараз роботи у фахівця хоч відбавляй, адже підготовка до Нового року триває повним ходом.

Чоловік розповідає: може одразу визначити, яку ялинку слід зрубати. Проте, за інструкцією, спочатку радиться з лісником

 

Володимир Головін, вальник лісу
Ее нужно убрать. Она выше этой не поднимется никак, ей не даст большая елка. Но она будет мешать расти этой. Так получается Дарвина тоже никто не отменял. Естественно, выживет сильнейшая, но она, какое-то время, будет мешать этой. А она погибнет все равно, поверьте мне.

 

Вирощують новорічних красунь на спеціальних плантаціях лісництв. Для продажу, частіш за все, спилюють деревця віком від  п’яти до семи років, висотою від півметра. А от найвищі ялиночки замовляють школи та дитсадки. Іноді гіллясті для закладів освіти сягають чотирьох метрів, пояснюють у лісгоспі. І нарікають: іноді трапляються ялинкові крадіжки.

 

Віталій Скляров, директор Зміївського лісгоспу
Якщо у минулому році у нас було 10 випадків незаконних порубів, то в цьому році ми зараз маємо тільки один випадок і ми думаємо, що їх більше не буде. 

 

 

Ялинковим злодіям, згідно статті адмінкодекса України, загрожує штраф від однієї тисячі десяти до тисячі п’ятисот двадцяти гривень за одне деревце.

 

Світлана Єченіна, коресподентка
А ось ця стрічка, згідно закона, має міститися на кожній зрубаній ялинці. За цим штрихкодом можна легко зрозуміти де, ким та коли було спиляно дерево. Сьогодні ми переконалися, що ці ялинки зрубані за законом, тож розміщуємо на стовбурі відповідну наліпку. 

 

Загалом по області до новорічних та різдвяних свят планують заготовити та реалізувати двадцять чотири тисячі ялинок. Це на п’ять тисяч більше, ніж минулого року.

 

Ігор Тимочко, заступник начальника Харківського облуправління лісового та мисливського господарства
Цінова політика ми залишили її на рівні минулого року. Ціна однієї новорічної ялинки, залежно від висоти, буде стартувати від 35 гривень до 70. Залежно від висоти ялинки. 

 

До складу Харківського облуправління лісового та мисливського господарства входить дев’ять державних підприємств. Деревця будуть заготовляти та реалізовувати саме там.

Звісно, на ринках міста ціни можуть значно відрізнятися, адже скільки саме забажає заробити перекупник невідомо. Тож, щоб придбати ялиночку подешевше фахівці радять купляти новорічних красунь з перших рук, тобто у лісгоспах.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Як зекономити на купівлі ялинки: скільки у лісгоспах правлять за новорічних красунь (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 декабря 2019 в 17:01;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Володимир Головін на роботі зрання. Він — вальник дерев. У Зміївському лісгоспі працює вже понад сімнадцять років. Зараз роботи у фахівця хоч відбавляй, адже підготовка до Нового року триває повним ходом.".