• Пн 20.05.2024
  • Харьков  +18°С
  • USD 39.43
  • EUR 42.75

Ескперти розповіли харків’янам як обирати та правильно використовувати феєрверки (відео)

Харьков   
Ескперти розповіли харків’янам як обирати та правильно використовувати феєрверки (відео)

Наталя завітала до піротехнічного магазину. Каже: феєрверки напередодні Нового року купує постійно. Сьогодні обрала вогники заввишки п’ятиповерхівки.

 

Наталя, харків’янка
Установку, салют для деток у меня деткам нравится очень. На Новый год мы каждый Новый год покупаем. – По какому принципу выбираете? — Чтобы было высоко и красиво, ярко и не похоже друг на друга.

 

Фахівці з піротехніки розповідають: найбільшим попитом перед зимовими святами користуються феєрверки «ракета» та «римська свічка». Проте, часто люди забувають про правила безпеки. Наприклад, «свічку» намагаються запустити з рук.

 

В’ячеслав Піта, продавець феєрверків
Первое, вы перед лицом держите, если ее разрывает – осколки могут попасть в лицо. Второе – это руки. Вот вы держите римскую свечу, ее разорвало – у вас с руками проблемы. 

 

 

Феєрверк «Ракету», каже продавець, взагалі без палички запускати не можна.

 

В’ячеслав Піта, подавець феєрверків
Палочка – это стабилизатор, который дает «ракете» прямо лететь. Если по какой-то причине палочка поломана или вы сами поломали палку — не рекомендуем запускать это изделие. Потому что она теряет ориентацию и может полететь в любое направление. 

 

Фахівці зауважують: купувати феєрверки у неспеціалізованих місцях, тобто з рук на вулиці або навіть у супермаркетах, — небезпечно. Адже у спеціальних магазинах можна отримати детальну інформацію щодо правильного використання.

Консультанти радять до того, як запалити гніт переконатися, що зверху немає проводів або дерев. Феєрверк встановити на рівному майданчику та відійти на безпечну відстань — не менше тридцяти метрів. Надзвичайники ж зауважуть: не слід забувати про сертифікати відповідності, а упаковка має бути цілою. В Україні лише дві установи проводять перевірку відповідності піротехнічних виробів.

Олександр Губарь, начальник відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС у Харківській області
Це або науково-дослідний інститут МВС України або експертно-криміналістичний центр теж МВС України. Код першого, який я назвав, це 072, код другого 071. Тобто, якщо ви бачите на певному піротехнічному виробі от такий знак відповідності та відповідний код. Значить ця продукція безпечна. 

 

Рятувальники розповідають: за останні два роки на території області сталося сім нещасних випадків, які були пов’язані з травмуванням людей при неправильному використанні піротехнічних виробів.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Ескперти розповіли харків’янам як обирати та правильно використовувати феєрверки (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 декабря 2019 в 19:03;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Наталя завітала до піротехнічного магазину. Каже: феєрверки напередодні Нового року купує постійно. Сьогодні обрала вогники заввишки п’ятиповерхівки.".