• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Обвинувачених у теракті біля Палацу спорту обміняють до кінця року — прокурор (відео)

Общество   
Обвинувачених у теракті біля Палацу спорту обміняють до кінця року — прокурор (відео)

Розгляд справи про теракт біля Палацу спорту, який тривав чотири роки, завершено.

Фрунзенський райсуд. Фінальне засідання у справі про теракт біля Палацу спорту. Під час дебатів прокурор вимагає довічного ув’язнення. А до початку дії вироку — змінити запобіжний захід з перебування в СІЗО на особисте зобов’язання. Обвинувачених таки обмінюватимуть до кінця року. Про це домовилися в межах нормандського саміту 9 грудня.

Володимир Лимар, прокурор

Російська сторона серед інших до списку обмінюваних осіб принципово заявила Башликова, Дворнікова та Тетюцького. Ми повинні чітко розуміти, що зрив нормандських домовленостей щодо обміну призведе до подальшого незаконного утримання державою-агресором полонених українських військовослужбовців.

 

Заявлену міру покарання присутні підтримали, а от щодо обміну висловилися категорично проти.

Андрій Дідик батько загиблого в результаті теракту

Я заперечую проти зміни міри тримання, а також обміну їх в рамках нормандського формату.

 

 

Вибух біля Палацу спорту забрав життя чотирьох осіб, які брали участь у патріотичному марші у пам’ять про героїв Небесної сотні. На місці загинули координатор Євромайдану Ігор Толмачов і міліціонер Вадим Рибальченко. Студент Микола Мельничук та школяр Данило Дідик померли в лікарні. Ще дев’ятеро отримали поранення.

Віктор Маринчак, настоятель храму Іоанна Богослова

Написано «не вбивай». Ми за те, щоб вбивці мирних громадян були належним чином ізольовані від суспільства.

 

 

Новина про можливий обмін сколихнула громадськість восени. У місті відбулося декілька акцій протесту. Під час останньої родичі загиблих і постраждалих скаржилися керівництву облдержадміністрації і написали президенту Володимиру Зеленському — аби ймовірних терористів не віддавали.

Справу слухали в суді більше чотирьох років. За версією слідства, Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова завербували російські спецслужби, готували їх у Бєлгороді і обіцяли за теракт 10 тисяч доларів. Підсудні свою провину не визнавали. Окрім цього, постійно скаржилися на здоров’я і затягували розгляд. Напередодні з листків зачитували свою версію подій. Башликов малював на клітці «азимути» та доводив, що ексберкутівець Дворніков не міг привести міну в дію, зробивши дзвінок на телефон-детонатор.

Сергій Башликов, обвинувачений

По данным распечаткам входящего звонка на этот вот телефон не было. При этом факт фальсификации стороной обвинения материалов уголовного производства более чем очевиден.

 

 

Дворніков розповів, що незадовго до подій переїхав до Бєлгорода, про що завжди мріяв. Водночас стверджував, що його змусили зізнатися силою.

Володимир Дворніков, обвинувачений

Детали совершения преступления легли на многократное повторение обстоятельств для записи на камеру, которые меня заставляли с 30 дубля озвучить на видеокамеру.

 

 

Колишній правоохоронець Тетюцькій пішов далі і звинуватив у теракті силовиків, а також назвав себе патріотом.

Віктор Тетюцький, обвинувачений

Мое отношение к укрсвидомитам известно. Но какой смысл в убийстве или ранении нескольких неадекватных граждан страны? Я бы никогда не совершил этот бессмысленный поступок. Да и чисто физически не мог бы этого сделать.

 

У прокуратурі наполягають на тому, що провина чоловіків доведена. Такої ж думки представник потерпілих.

Олег Головков представник потерпілих

Ми категорично заперечуємо проти зміни запобіжного заходу, вважаємо, що узгодження цих трьох осіб в переліку в рамках мінського переговору є злочином, вчиненим по відношенню до моїх доверителів і у будь-якому разі будемо звертатися до компетентних органів у зв’язку з тим, що ці особи не є членами військових формувань.

Вирок у справі мають оголосити 28 грудня.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Обвинувачених у теракті біля Палацу спорту обміняють до кінця року — прокурор (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 декабря 2019 в 16:39;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Розгляд справи про теракт біля Палацу спорту, який тривав чотири роки, завершено".