• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +19°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Потрапити у гості до Діда Мороза: біля будиночка бороданя на майдані Свободи черги (відео)

Харьков   
Потрапити у гості до Діда Мороза: біля будиночка бороданя на майдані Свободи черги (відео)

На майдані Свободи засяяв казковий будиночок Діда Мороза. Він наробив галасу у соцмережах — через казкову вартість у понад шість мільйонів гривень.

 

Світлана Єченіна, кореспондентка
Сьогодні ми нарешті завітали до оселі Діда Мороза. Ну що, розкажете нам як вам тут живеться? – Ой, мой дворец хорош, красив. В этом году тут все есть, чтобы удивлять наших маленьких харьковчан, а также их больших родителей. 

 

Усередині будиночка сяють зірки, а Мороза охороняють білі ведмеді. Діти загадують бажання та віддають свої листи казковому бороданю. Проте щоб сюди потрапити треба вистояти у довжелезній черзі. Але ті, хто таки опинилися в оселі, кажуть: воно того варте.

 

Світлана, харків’янка
Замечательный, волшебный, очень красивый, Дед Мороз настоящий. Мы простояли, но добились своей цели — два письма отправили. 

 

 

 

Микола, охоронець будиночка Діда Мороза
Здесь входят группами 5 детей, 5 взрослых. Общаются с Дедом Морозом, задают ему вопросы, просят подарки, игрушки на Новый год. Пообщались, пофотографировали и вышли на ту сторону.

 

 

Група знаходиться всередині п’ять — сім хвилин. Допомагають дідусеві казкові зайці. Одні виступають у ролі швейцарів – запускають та випускають людей. Інші веселять малечу, щоб зовсім не змерзли.

Попри зусилля вухатих, усі охочі до середини не потрапляють.

 

Любов, харків’янка
Там такая очередь, не. Не собираемся, правда, там очень большая очередь мы уже замерзли. 

 

 

Син жінки Данієль трохи засмучений. Хлопець каже: казкового бороданя побачити хотів і до зустрічі підготувався, тож сподівається, що вона таки відбудеться.

 

Данієль, харків’янин. 
Что там есть Дедушка Мороз, что там лошадки. – Что ты там будешь делать? Письмо подготовил? – Да. – Что будешь просить у Деда Мороза? – Счастья всем! 

 

 

Казкова споруда обійшлася місту у понад шість мільйонів гривень. Згідно даним тендерної документації, її загальна площа — сто сімдесят квадратних метрів. У вартість входять огородження, матеріали та робоча сила, яка знадобилися при монтажі, а також транспортуванні будівельних матеріалів. Антикорупціонери загального захоплення не поділяють.

 

Володимир Рисенко, юрист ГО «Харківській антикорупційний центр»
Загалом такі витрати незрозумілі. Якби ми будували постійну будівлю як у Лапландії для Діда Мороза, щоб він там був цілий рік, можливо б ми це зрозуміли, але Харків — не північна столиця Європи і ми не в Лапландії. 

 

Бороданя ж кошторис взагалі не турбує і він завжди радий гостям.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Потрапити у гості до Діда Мороза: біля будиночка бороданя на майдані Свободи черги (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 января 2020 в 16:28;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На майдані Свободи засяяв казковий будиночок Діда Мороза. Він наробив галасу у соцмережах — через казкову вартість у понад шість мільйонів гривень. ".