• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +6°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Мешканцям кількох будинків у центрі Харкова заважають електрозаправки (відео)

Харьков   
Мешканцям кількох будинків у центрі Харкова заважають електрозаправки (відео)

Місяць тому у дворі на проспекті Науки дванадцять, встановили електрозарядну станцію. Як кажуть мешканці, їхньої думки не питали, а обладнали все вночі.

Тамара Тавровська, мешканка будинку №12 на проспекті Науки
Надо было как-то это сделать… Собрать людей здесь, спросить: согласны ли вы. Мы, конечно, не хозяева этой трансформаторной подстанции, но посоветоваться с людьми можно было бы. 

 

 

 

Тамара Петрівна скаржиться: від гулу установки почався головний біль..

Тамара Тавровська, мешканка будинку №12 на проспекті Науки
Он же заправляется по целому часу. Он поставил себе это. Ушел. И гудит это час, сорок минут. 

 

 

 

Мешканці кажуть: збільшилась кількість автівок у дворі, які розбивають і без того жахливу дорогу. Тож у людей увірвався терпець. Власники неелектричного транспорту загородили зарядну станцію. Про це повідомив Дмитро Никонов — директор компанії, що встановила заправку.

Подібне невдоволення мешканців спостерігаємо й на вулиці Дерев’янка, 6. Люди тут також скаржаться на гул від установки та постійні візити таксистів до їхнього двору. Проте на камеру місцеві спілкуватися відмовились, мовляв, бояться.

Вікторія Бондаренко, кореспондентка
Дитячий садочок, а поруч електрозарядна станція. Мешканці стверджують, що жодного власника електромобіля у сусідніх будинках немає. До того ж, на їхню думку, ця установка створює додатковий ризик для дітлахів. 

 

 

Активісти зверталися і до мера міста, і до народних депутатів, і навіть до президента.

Зі звернення мешканців вул.Дерев’янка, 6 до президента України
Дані особи відмовилися надати дозвільні документи на підтвердження законності встановлення цієї зарядної станції.
Зарядна станція встановлена у невеликому дворі на прибудинковій території у безпосередній близькості від житлових багатоповерхових будинків, тобто у місці не пристосованому для розміщення і заправлення автомобілів. 

Власник компанії, що встановлює зарядні станції, пообіцяв людям зустрітись у найближчий час.

З повідомлення мешканки будинку №12 на проспекті Науки
Він зараз у Маямі. Прилітає 24-го. Домовились 25-го зустрітися і побалакати разом з мешканцями. 

У «Харківобленерго» додали: для встановлення подібних пристроїв необхідно мати дозвіл. Адже існують певні вимоги для дотримання правил безпеки.

З повідомлення на сайті АТ «Харківобленерго»
В охоронних зонах електричних мереж виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки. забороняється. Для трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв охоронна зона простягається на відстані 3 метрів від огорожі або споруди.

Як запевняють автоексперти, сьогодні утримувати електромобіль набагато дешевше ніж дизельний.

Денис Журавель, автоексперт
Не будут через какое-то время абсолютно все автомобили электрическими, потому что все равно существует огромное количество проблем: недостаточная емкость акумулятора, достаточно длительный цикл заряда, достаточно высокая стоимость как самого автомобиля, так и питания. Потому что в данный момент разница между автомобилем, который оборудован дизельным двигателем и аналогичным автомобилем, оборудованным электродвигателем, она составляет в ряде случаев более 50%. 

Перехід на екологічно безпечний транспорт підтримується багатьма державами. Це і безкоштовне розмитнення, і навіть штрафи для дизельних автівок за перегородження електрозаправної установки.

Олег Перегон, еколог
Десь до 90% забруднень сучасного міста пов’язано не зі стаціонарними, як було раніше, джерелами, а саме з транспортом. Під час його роботи виділяються такі небезпечні речовини як вуглеводні ароматичного ряду, які викликають захворювання органів дихання.

 

 

На думку еколога, розвиток інфраструктури для електромобілів надасть українцям можливість скоріше перейти на безпечний для довкілля транспорт.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Мешканцям кількох будинків у центрі Харкова заважають електрозаправки (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 января 2020 в 18:53;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Місяць тому у дворі на проспекті Науки дванадцять, встановили електрозарядну станцію. Як кажуть мешканці, їхньої думки не питали, а обладнали все вночі.".