• Ср 15.05.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.68
  • EUR 42.83

Зростання тарифів у Харкові: фахівці водоканалу пояснили, з чим пов’язане підвищення (відео)

Харьков   
Зростання тарифів у Харкові: фахівці водоканалу пояснили, з чим пов’язане підвищення (відео)

На громадських слуханнях вирішують питання щодо підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення. Представники КП «Харківводоканал» пояснюють: основні причини їхнього збільшення — це зростання вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, реагентів для очищення води й підвищення рівня середньої зарплати.

Яна Хайло, директорка фінансово-економічного департаменту КП «Харківводоканал»
Если не будут в течение года меняться цены, составляющие на этот тариф, минимальная заработная плата, налоговый кодекс, то предприятие выйдет на 0, без прибыли. 

 

 

Хайло доповідає: за минулий рік збитки підприємства склали 218 мільйонів. Тобто гроші, які отримуються за послуги водовідведення і водопостачання, покривають лише витрати установи. Зараз тариф на водопостачання становить 12  гривень двадцять п’ять копійок за кубометр, а на водовідведення — 6 гривень двадцять шість копійок.

Яна Хайло, директорка фінансово-економічного департаменту КП «Харківводоканал»
Тарифы, которые давало предприятие и утверждены на сегодняшний день «Харьковводоканалом»: на централизованное водоснабжение — 15,228, на 20% увеличение. Для субъектов хозяйствования — 6,384, по водоотведению — 9 гривен 216 копеек и для субъектов хозяйствования — 2 гривны 82 копейки. 

 

Минулоріч тарифи на воду та каналізацію підвищували у квітні. Тоді ціни на послуги зросли більше ніж на тринадцять відсотків. Усім змінам тарифів передують громадські обговорення, але вони традиційно небагатолюдні.

Олександр Григоров, спортивний журналіст
Мне кажется, что проведение общественных слушаний по повышению тарифов в 1,5-миллионом городе являются таковым событием, которое стоило бы выделить заметно для потребителей. Очень мелким шрифтом, очень внизу сайта, очень перейти по ссылке. То есть, такое впечатление, что это какое-то событие либо неважное, либо, создается впечатление, что его хотят спрятать.

 

У «Харківводоканалі» розповіли: коли почнуть діяти нові тарифи — наразі невідомо. Їх має затвердити Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Зростання тарифів у Харкові: фахівці водоканалу пояснили, з чим пов’язане підвищення (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 января 2020 в 18:30;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На громадських слуханнях вирішують питання щодо підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення. Представники КП «Харківводоканал» пояснюють: основні причини їхнього збільшення — це зростання вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, реагентів для очищення води й підвищення рівня середньої зарплати.".