• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Хто і для чого організовує протестні акції щодо евакуйованих з Уханю. Перші факти

Общество   
Хто і для чого організовує протестні акції щодо евакуйованих з Уханю. Перші факти

Паніка в Нових Санжарах є спланованою та організованою акцію. Незалежне розслідування вказує на представників політсили «Опозиційна платформа – За життя» .

Такого висновку дійшов полтавський історик Ігор Гавриленко. Зіставивши низку публікацій у пресі, він виклав на своїй сторінці у Facebook  результати аналізу подій. Спробуємо пройти цей шлях разом із Ігорем та пояснити логіку подій 20 лютого 2020 року в Нових Санжарах.

Ігор Гавриленко: «Хто сіяв паніку? Зверніть увагу на дати. 19 лютого, 10:00, Сергій Чередніченко пише пост про санаторій у Нових Санжарах.»
https://www.telegraf.in.ua/…/u-novih-sanzharah-koronavrusna…

Напис на фото нижче:

Поширили чутки, нібито українців, яких вчора забрали з епіцентру коронавірусу, китайського міста Ухань, везуть до Нових Санжар. Зокрема цю інформацію розмістив у фейсбуці колишній депутат Полтавської міськради Сергій Чередніченко: «Завтра всіх українців, які прибули з Китаю, привезуть в санаторій в Нові Санжари. САНАТОРІЙ. Інфекційних лікарень в Україні не знайшли«.

 

Ігор Гавриленко:«19 лютого, 21:14, цю інформацію поширює сайт RegionNews, де Чередніченко блогер.»
https://regionews.ua/ukr/blog/a1050/p989031

Напис на фото нижче:

Українців із Китаю можуть посилити в санаторії на Полтавщині. Завтра всіх українців, які прибули з Китаю привезуть в санаторій в Нові Санжари.Про це пише полтавський блогер Сергій Чередніченко, передає RegionNews. «САНАТОРІЙ. Інфекційних лікарень в Україні не знайшли», — обурюється Чередніченко. За його словами, керівництво району вже отримало відповідні розпорядження.» Приліт літака з Ухані в Україну очікується в четвер, 20 лютого, о 8.00. При цьому аеропорт посадки літака, як і чотири місця обсервації евакуйованих з Ухані українців та іноземців, поки не розголошують. Всього в евакуаційному списку 48 громадян України та 29 іноземців.»

 

Ігор Гавриленко:  «Тоді ж у Нових Санжарах місцеві жителі почали збиратися біля медичного центру Нацполіції «Нові Санжари». При цьому Олег Синєгубов, голова Полтавської ОДА, дізнався, що українців з Китаю розмістять у Санжарах, тільки сьогодні, 20 лютого, вранці – о 7-й годині.»
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2826732660742141&id=100002163035159

Щодо інформації, про те, що голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов  дізнався про приїзд евакуйованих з Уханя людей, Ігор Гавриленко робить такий висновок, посилаючись на допис у соцмережі Facebook іншого журналіста — Віталія Скобельського. В дописі йдеться про те, що центральна влада не ПОРАДИЛАСЯ з місцевою, доправивши людей з Уханю до відомчого санаторію, який підвладний міністрові МВС Арсену Авакову.

Напис на фото нижче:

 Віталій Скобельський:

  «Tе, що відбувається зараз у Нових Санжарах — це початок кінця «зеленої» влади. Врадіївка-2. Тупим і упертим, які гадають, що коли за них проголосувала більшість, то вони можуть витворяти що завгодно, варто б зупинитися. І навіть відступити! Бо перш ніж такі рішення ухвалювати, ну, мабуть, треба було б спершу подумати…

Але з цими процесами у них складнувато. І чому саме на Нових Санжарах усе зійшлося, не задумувалися? Адже спершу йшлося і про Тернопіль, і про Львів, і про Київську область, де умови були б навіть кращі. Але там навіть місцева влада повстала. А тут санаторій відомчий, а значить, вирішили, можна все обкрутити тишком-нишком, навіть з місцевою владою не радитися. Сам губернатор заявив, що він про це рішення дізнався лише сьогодні о 7-й ранку… Ви уявляєте «рівень» вирішення питань?!!!»

Ігор Гавриленко:  «Хто ж такий, цей Чередніченко? Жовтень 2014. Офіс кандидата у нардепи, засновника ГО «Відродження Полтави» обшукує СБУ. Раніше у його співробітника виявили пачку газет «Новоросія».»
https://poltava.to/news/30801/

 

Напис на фото праворуч:   » Сьогодні в Полтаві, в офісі кандидата в народні депутати Сергія Чередниченка, відбувається обшук, який проводять співробітники СБУ. Про це нам повідомив депутат Полтавської міськради Сергій Морозов: «- З ранку не зміг туди потрапити, Сергій там знаходиться, активіст Ігор Головатий, інші працівники. Нікого всередину не пускають, на зв’язок теж ніхто не виходить.»

Раніше повідомлялося, що в команді Сергія Чередниченка свого часу працював Ігор Нестеренко, у якого СБУ вилучила партію газет «Новоросія». Сам Сергій Чередниченко після цього заявив, що в його команді було багато людей, тому що двері в його ГО «Відродження Полтави» були відкриті для всіх полтавців, яких він не перевіряв. Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»»

 

Ігор Гавриленко:  «Лютий 2018. Чередніченка як очільника осередку СПУ у Полтаві представляє Ілля Кива (фаворит Авакова).»
https://poltava.to/news/46167/

 

 

Напис на фото нижче:  » 26 лютого 2018, 11:26.Ілля Кива у Полтаві розповів про завдання Соціалістичної партії України, а також представив лідера місцевого осередку. 25 лютого у Полтаві відбулася прес-конференція керівників Соціалістичної партії України. На прес-конференції були присутні голова партії Ілля Кива та очільник осередку СПУ у Полтаві Сергій Чередніченко. Полтавщина, за словами голови СПУ, є серцем України. До речі, ця земля є рідною і для самого Іллі Киви — тут народилися його батьки, він сам і його діти.  Тому, лідер СПУ підкреслив, що для нього дуже важливим був момент «формування партійного тилу» саме там, де стіни допомагають та зігрівають. «— Полтава завжди була родоначальницею та центром соціалістичного руху. Тут є історія партії, яка невід’ємно пов’язана саме з Полтавщиною. Тому саме Полтавщині я виділяю відповідальну роль у відродженні соціалістичного руху , партійної структури, поверненні довіри до партії у громадян. Процес повернення довіри — це процес не одного дня. Соціалістична партія України повинна захищати інтереси полтавців. На жаль, сьогодні у нашій країні свою позицію та позицію громадян необхідно відстоювати та захищати», — пояснив Ілля Кива.»

 

Ігор Гавриленко:  «Наразі Чередніченко продовжує керувати  Соцпартією, але й за полтавську ОПЗЖ вболіває.»
https://zmist.pl.ua/…/u-poltavi-vnochi-namagalisya-pidpalit…

Напис за посиланням під фото нижче: «У Полтаві вночі намагалися підпалити офіс ОПЗЖ. Автор: Анастасия Мацько, 10 лютого, 11:19. Офіс «Опозиційної платформи —  За життя», що на вул. Пушкіна, 88, намагалися підпалити. Ймовірно причетний — «свободівець» Вадим Патик. У понеділок, 10 лютого, близько третьої ночі, імовірно, намагалися підпалити офіс ОПЗЖ. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав Сергій Чередніченко — ініціатор створення об’єднання громадян «Відродження Полтави», голова Полтавської міської організації СПУ. Він назвав ім’я палія — «свободівець» Вадим Патик. «Сьогодні вночі (3:15) Патик Вадим («свободівець»), разом зі своїм побратимом, намагався спалити офіс Опозиційної платформи «За життя» на вул. Пушкіна», — читаємо у дописі Чередніченка. Поліція інформацію підтвердила частково: на час затримання офіс встигли облити рідиною. За словами речника ГУНП Полтавщини Юрія Сулаєва, особу, що ймовірно причетна до інциденту, затримали. Наразі з ним проводять слідчі дії, інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Факт причетності інших осіб перевіряють правоохоронці. Якщо причетність доведуть, інкримінують замах на злочин — умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. Стаття передбачає від трьох до десяти років позбавлення волі. Додамо, наприкінці січня біля офісу ОПЗЖ з’явився МАФ, який Сергій Чередніченко встановив для охорони/агітації. Раніше він програв конкурс на посаду директора новоствореного Департаменту охорони здоров’я та соціально захисту, де перемогу отримала Вікторія Лоза. Нагадаємо, що 21 січня до Полтави завітали народні депутати від партії «Опозиційна платформа – За життя», а саме Ілля Кива, Віктор Медведчук і Вадим Рабінович. Згодом, у ніч за 24 на 25 січня, невідомі облили офіс ОПЗЖ та залишили на стінах образливі написи.»

До речі, 20 лютого 2020 року СБУ України проводить розшук осіб, котрі від імені МОЗ «України» зробили фальшиву розсилку про наявність в Україні вірусу COVID-19.

Зокрема сайт СБУ повідомляє :

«Служба безпеки України вживає невідкладних заходів із встановлення обставин розсилання нібито від імені вітчизняного Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19. Наразі фахівці Служби безпеки України досліджують телекомунікаційне обладнання МОЗ для з’ясування всіх обставин інциденту. Вже зараз можна стверджувати, що лист був розісланий з  використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника.»

Таким чином, можна зробити попередні висновки, що в Україні певні політичні сили проводять сплановану інформаційну атаку з метою підірвати довіру населення до здатності нинішньої влади тримати ситуацію під контролем.

Ймовірно, президент Володимир Зеленський здогадується про те, хто стоїть за поширенням паніки в країні, оскільки на брифінгу після засідання РНБО він зробив відповідну заяву.

 

 

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Вы читали новость: «Хто і для чого організовує протестні акції щодо евакуйованих з Уханю. Перші факти»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 февраля 2020 в 11:57;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Паніка в Нових Санжарах є спланованою та організованою акцію. Незалежне розслідування вказує на представників політсили «Опозиційна платформа – За життя» .".