• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Мешканцям частини Індустріального району погрожують відрізати світло (відео)

Общество   
Мешканцям частини Індустріального району погрожують відрізати світло (відео)

Через труднощі з переведенням мереж на баланс міста мешканці Індустріального району страждають від регулярних відключень електроенергії.

Борис Холодов мешкає у цьому будинку на вулиці Миру від самого народження. Розповідає: з 2003 почалися перебої з електроенергією. Інколи відключали світло на кілька днів. Раніше 46-й та ще 15 будинків були власністю верстатобудівного заводу, розповідають у мерії. На баланс міста перевели мережі газопостачання, холодної води та каналізації, а от електрику лишили.

Борис Холодов мешканець будинку №46 на вулиці Миру

Представители «Облэнерго» озвучили, что они не возьмут данные сети на баланс без модернизации внутридомовых сетей. Стоимость проекта на один дом — 35 тысяч гривен. После этого они занимаются составлением плана и уже определяют финальную стоимость проекта. Данная сумма может составлять от 7 до 10 тысяч гривен с каждой квартиры.

 

Такі суми людям назвав підрядник від верстатобудівного заводу. В «Обленерго» пояснили: оновленням внутрішньобудинкових мереж має займатися завод. До того ж замінити слід ще й трансформаторні станції, але на це керівництво підприємства погодилось, та пообіцяло викласти 600 тисяч гривень.

 

 

Борис Холодов, мешканець будинку №46 на вулиці Миру

Я так понимаю, что дела у завода шли постепенно к тому, что финансовое состояние их ухудшалось. Поэтому, наверное, было принято решение.

 

 

Фінансовий стан підприємства, кажуть люди, їх не турбує. Мовляв, оновлювати електромережі потрібно було регулярно. Тому місцеві налаштовані рішуче та сплачувати з власних кишень не збираються.

 

 

 

Олександр Дмитренко, мешканець будинку №46 на вулиці Миру

Сколько мне надо собирать 7 тысяч гривен, чтобы хотя бы оставить себе заплатить за этот же свет и заплатить за квартплату?

 

Наталя, мешканка будинку №46 на вулиці Миру

Будем ходить по Московскому проспекту туда-сюда. Конечно, выйдем, а что нам остается делать? Будем ходить. Мы уже хотели летом ходить, когда три дня не было света, мы хотели перекрыть.

 

 

В облдержадміністрації повідомили: за внутрішньобудинкові мережі люди платити не будуть, їм треба лише встановити нові лічильники. А за оновлення всієї системи платитиме завод. Коли це станеться, поки що невідомо. Через борги мешканців за світло у підприємства не вистачає коштів.

Володимир Міщенко начальник управління розвитку промисловості ХОДА

Все затраты, которые необходимы, должен осуществить собственник этих сетей.

 

 

Міщенко також запевнив: відрізати світло першого березня не будуть.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Мешканцям частини Індустріального району погрожують відрізати світло (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 февраля 2020 в 20:57;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Через труднощі з переведенням мереж на баланс міста мешканці Індустріального району страждають від регулярних відключень електроенергії".