• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

На Харківщині поліцейські офіцери громад отримали ключі від нових позашляховиків (відео)

Общество   
На Харківщині поліцейські офіцери громад отримали ключі від нових позашляховиків (відео)

Поліцейські офіцери громади отримали ключі від 26 службових позашляховиків. Харківщина стала четвертим регіоном України, де нові дільничні вже взялися до роботи.

 

 

Юрій Різуненко, поліцейський офіцер Коломацької ОТГ

Дуже великі плюси, що в нас буде власний транспорт. Це — мобільність. Ми будемо виїжджати і вночі, і вдень по зверненню громадян.

 

За новими правилами, тепер в об’єднаних громадах дільничні не тільки працюватимуть, а й житимуть, каже Різуненко. Сам правоохоронець мешкає на території Коломацької ОТГ, тому пояснює: його місцеві знають.

 

 

Юрій Різуненко, поліцейський офіцер Коломацької ОТГ

У нас буде більше часу займатися своїм населенням, а не їздити обслуговувати якісь інші території.

 

 

Мішель Груна працює у правоохоронній системі з 2003 року. Розповідає: обіймав різні посади. Тепер вирішив опанувати професію дільничного громади.

 

Мішель Груна, поліцейський офіцер Золочівської ОТГ

Якщо суспільство не буде влаштовувати цей офіцер, його буде звільняти сама громада. Ми не зможемо там жити. Просто дивитися людям в очі, ходити їм щось розказувати, а люди це сприйматимуть зовсім по-іншому. Тому ми повинні жити з цими людьми. Жити їхніми проблемами. Професія поліцейського дуже важка. Можна її порівняти із священослужбовцем. Ми служимо не за гроші, а заради людей. 

 

Очільник облуправління Нацполіції Валерій Сокуренко заявляє: на посаду офіцера громади претендували більше 70 людей. Пройшли відбір 23. Сокуренко підкреслює: досвід нові дільничні переймали в іноземних спеціалістів.

 

Валерій Сокуренко, голова ГУ Нацполіції у Харківській області

Сучасна техніка, зв’язок, комунікації, зброя, люди підготовлені. Ну хіба це погано? Він буде знаходитись там весь час. Не наїздами, не так, як сьогодні. Ну виїхали поліцейські. Ми хочемо, щоб вони швидше реагували. По району до 20 хвилин виходить, тому що машин не вистачає. Техніка, дороги. Ми все це розуміємо. А він буде там постійно. Ми на це покладаємо величезні надії.

 

Нацполіція і міжнародні партнери передали дільничним не лише службові авто, а й помпові рушниці, планшети та бодікамери. Фінансувалося все з державного бюджету. Найближчим часом, каже Сокуренко, вони планують донабрати офіцерів громад на інші дільниці.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині поліцейські офіцери громад отримали ключі від нових позашляховиків (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 февраля 2020 в 16:36;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Поліцейські офіцери громади отримали ключі від 26 службових позашляховиків. Харківщина стала четвертим регіоном України, де нові дільничні вже взялися до роботи".