• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +24°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

«Український кіберальянс» припиняє діяльність в Україні

Общество   
«Український кіберальянс» припиняє діяльність в Україні

Громадська організація «Український кіберальянс» має намір припинити роботу з пошуку та реагування на кіберзагрози доти, доки правоохоронні органи не вибачаться за проведені обшуки та обвинувачення щодо зламу інформаційної системи Міжнародного аеропорту «Одеса».

«Ми зупиняємо всю діяльність у цій країні, доки не буде встановлено справедливість, із наших членів не буде знято ці абсурдні обвинувачення і не буде принесено вибачення. Ми у цьому випадку вимагаємо сатисфакції з боку правоохоронних органів і представників влади», —  сказав він.

Карпинський уточнив, що альянс припиняє будь-яку співпрацею з державними та правоохоронними органами країни.

«Тепер не буде жодних нічних дзвінків про допомогу, не буде публікацій, не буде консультацій удень і вночі для різних державних силових відомств. Все зупинилося», — заявив, у свою чергу, співзасновник компанії Олександр Галущенко.

Члени «Кіберальянсу» заявили на пресконференції, що обшуки у них відбувалися з порушенням КПК. У Галущенка конфісковано навіть роутер, забирати який не було необхідності. У Перевезія вилучили ноутбук без батареї, без жорсткого диска та без оперативної пам’яті, а також телефон дитини. Було зламано двері та перерізано інтернет-кабель, що веде до квартири.

«Ukrainian Cyber Alliance об’єднує фахівців із кібербезпеки, кіберзахисту та інформаційної безпеки. Кожен із нас — сертифікований фахівець… І обвинувачувати нас в тому, що ми викладаємо фотографії, бо нам нема чого робити — щонайменше абсурдно», — заявив Перевезій.

У свою чергу Карпинський наголосив: Ukrainian Cyber Alliance вже третій рік офіційно займається проблемами кібербезпеки та проблемами об’єктів критичної інфраструктури України.

«За всю діяльність не було жодного прецеденту обвинувачувати нас у будь-яких зломах або в порушенні цілісності автоматизованих систем у цій країні», — наголосив він.

Про це заявив на пресконференції член Ukrainian Cyber Alliance Тім Карпинський, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

25 лютого поліція провела обшуки у засновників та активістів «Українського кіберальянса». Згідно з постановою Малиновського райсуду Одеси, обшуки у активістів Українського кіберальянсу проходять у рамках справи про злам табло Одеського аеропорту і розміщення напису «F#ck you Gretta».

Напомним, в Харькове задержаны братья-кибермошенники.

 

Популярно

Вы читали новость: ««Український кіберальянс» припиняє діяльність в Україні»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 февраля 2020 в 00:23;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Громадська організація «Український кіберальянс» має намір припинити роботу з пошуку та реагування на кіберзагрози доти, доки правоохоронні органи не вибачаться за проведені обшуки та обвинувачення щодо зламу інформаційної системи Міжнародного аеропорту «Одеса».".