• Вс 28.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

На Харківщині поліція розшукує викрадачів коней (відео)

Происшествия   
На Харківщині поліція розшукує викрадачів коней (відео)

Поліцейські розшукують чотирьох викрадених коней та осіб, причетних до злочину. Днями серед ночі на Валківщині невідомі пробралися на територію приватного домоволодіння, зламали замки на дверях конюшні й вивели тварин.

Мешканка села Манили Марина Донцова й досі не може оговтатися після візиту нічних крадіїв. Невідомі розрізали електропастуха, зламали замки на сараї та вивели звідти три кобили та одного мерина. Після цього злодії ще шість кілометрів вели тварин полем до траси, де, скоріш за все, загнали їх у машину та увезли у невідомому напрямку.

Марина Донцова, доглядальниця коней
Это уже наглая банда, вы понимаете, это банда, грабеж. Это именно те, которые разбираются в лошадях. Знают, даже если они пришли без недоуздков, как из веревки сделать временный недоуздок, в чем их вести.

 

 

Марина розводить коней майже п’ятнадцять років. За цей час жінка обзавелася породистими жеребцями, має кілька кобил й навіть одного віслюка. А ще до Марини привозять своїх тварин інші власники на постій. За це сплачують дві з половиною тисячі гривень. Злодії викрали тих тварин, за якими та доглядала жінка.

Марина Донцова, доглядальниця коней
Я обязана людям компенсировать чем-то: деньгами, лошадями, собаками. Чем-то, я не знаю, но буду договариваться с людьми. 

 

 

 

Власниці тварин — 22-річна Яна та 21-річна Настя — харківянки. Подруги віддали коней приблизно пів року тому та постійно навідувалися до своїх улюбленців.

Анастасія Карташова, власниця коней
Потому что здесь, собственно говоря, природа, свобода, лошадях отдых, просторы, они здесь гуляют, друг с другом общаются, их тут кормят хорошо. 

 

 

 

Дівчата кажуть, що їхні коні – звичайні полукровні рисаки. Проте одна з них, зізнається власниця, має свої особливості.

Анастасія Карташова, власниця коней
Вот эта Синкли, у нее один глаз голубой, вся пятнистая у нее очень необычна масть. Тысяч за 30 ее продать можно. 

 

 

 

Яна Кукса, власниця коней
Мои лошади это были, в первую очередь, моя семья. Я не отношусь к лошадям, как к заработку денег. Я не знаю, как без них дальше все будет. 

Дівчата сподіваються, що коні ще живі та їх таки вдасться знайти.

 

 

Анастасія Карташова, власниця коней
Главное надеяться, что они живые, что их не порезали на мясо, что они еще не в колбасе, как говорится. 

 

 

 

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею «крадіжка».

Олександр Юрченко, начальник Валківського ВП ГУНП у Харківській області
Це спланований злочин у злодіів. Злодії вели нагляд за цей стайнею і побачивши, що до лошадей, біля лошадей нікого нема, зрозуміли, що їх можна легко викрасти. 

 

 

 

До викрадення злодії готувалися заздалегідь, впевнені також і власниці коней. Яна навіть не виключає причетності господарки конюшні. Адже територію домоволодіння охороняють кілька собак, проте чомусь тієї ночі чотирилапі ніяк не відреагували на непроханих гостей.

Яна Кукса, власниця коней
Это не первая кража, она очень спокойно ведет себя в этой ситуации. Она вызвала полицию и по телефону им сказала, что ничего не видели, ничего не слышали, что собаки не гавкали, то есть, полиция не успела даже ничего спросить. 

 

 

Непокоїться Яна і за свого поні, який теж утримується у цій конюшні. Найближчим часом дівчина планує його забрати.

Правоохоронці звертаються до можливих свідків, які в ніч на перше березня проїздили Симферопольською трасою поблизу селища Нова Водолага. Якщо хтось бачив чотирьох коней, яких намагалися транспортувати, його просять негайно повідомити це поліції.

Автор: Ольга Олександрова
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині поліція розшукує викрадачів коней (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 марта 2020 в 20:20;
  • Корреспондент Ольга Олександрова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Поліцейські розшукують чотирьох викрадених коней та осіб, причетних до злочину. Днями серед ночі на Валківщині невідомі пробралися на територію приватного домоволодіння, зламали замки на дверях конюшні й вивели тварин.".