• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Побиття чоловіка у саду Шевченка: учасники конфлікту розповіли свої версії події (відео)

Происшествия   
Побиття чоловіка у саду Шевченка: учасники конфлікту розповіли свої версії події (відео)

У Харкові охоронець саду Шевченка відгамселив чоловіка.

Це відео із соціальних мереж. Його автори стверджують: їхнього товариша Ярослава Васильченка відгасмелили охоронці, які працюють у саду Шевченка.

Інцидент стався біля Дзеркального струменю пізно ввечері у середу. Ярослав стверджує: вліз на парапет фонтана, але чоловік, який представився охоронцем, почав його стягувати. Потім Ярослава повели до службового приміщення — для написання пояснювальної записки.

Ярослав Васильченко, постраждалий

Как только я переступил порог этого помещения, на меня сразу начались какие-то наезды. «Кто ты такой?», «Почему ты так себя ведешь?», «Да я тебя!» Да, может быть в этой беседе я что-то позволил себе ответить, но мои слова… Я не мог подумать, что они вызовут такую реакцию. Бил в основном тот сотрудник агентства, который меня изначально на Зеркальной струе стаскивал с парапета.

Нічну пригоду зафільмувала дівчина Ярослава Марина.

Марина, дівчина постраждалого

Да, это наверное не подобает взрослому человеку, так себя вести. Но это совершенно не повод избивать человека и представлять угрозу его жизни.

Старший охоронець Олексій запевняє, що тоді поведінкою Ярослава обурилися відвідувачі парку. Мовляв, вони й викликали вартового. Та стверджує: на його зауваження чоловік першим почав бійку.

Олексій, старший охоронець агентства «Антирейдер ГО «Ветеран»

Наш сотрудник в больнице. С выбитыми зубами. У нас там один охранник был. Он кинулся на него, ударил его. Потом наша охрана подошла, пытались его задержать, сопроводить сюда, до вызова патрульных, это наше обязательство. И он устроил драку.

Юрист Роман Чумак пояснює: якщо відвідувачі псують майно чи поводять себе агресивно, а на зауваження не реагують — охоронцям необхідно одразу викликати поліцію. Однак застосовувати силу до таких людей їм не дозволено.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії “Арес”

Приватна організація надає послуги з охорони. Тобто вона не є представником держави, вона не є муніципальною поліцією. Тому заводити будь-яку особу, затримувати, вони не мають таких повноважень. Вони мають повноваження лише охороняти майно парку в даному випадку, як ввірений ним для охорони об’єкт.

Однак охоронці саду Шевченка нарікають: лише цього тижня викликали поліціянтів чотири рази через неадекватну поведінку відвідувачів.

Охоронець агентства «Антирейдер ГО «Ветеран»

Часто купаются, кучей бывает. Каждый день кто-то купается. Замечание делаем. — Как люди реагируют? Агрессивно? — По-разному.

За даними Харківського антикорупційного центру, у листопаді минулого року фірма «Антирейдер ГО «Ветеран» виграла тендер, який проводило КП «Харківзеленбуд». Тоді ж уклали перший договір. І хоча послуги інших охоронних агентств коштують значно менше, на охорону скверу «Стрілка», Саржиного яру, бульвару Юрьєва, саду Шевченка та 8 кладовищ з міського бюджету виділили 13 мільйонів гривень, додають у центрі.

Володимир Рисенко, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Співробітники цієї фірми, в тому числі й Олег Черкашин, який є засновником цього підприємства, вони приймали наприклад участь, коли в лютому були зіткнення на ринку «Барабашово». Олег Черкашин, за повідомленнями ЗМІ, приймав участь у 2017 році на території дитячого садку на Олексіївці.

В облуправлінні Нацполіції повідомили, що із заявою до них звернувся 27-річний друг постраждалого.

Інеса Снитко, інспекторка Шевченківського відділу поліції

Слідчим Шевченківського відділу поліції внесено інформацію до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296, це «хуліганство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 4 років або позбавлення волі на строк до 5 років.

У міськраді поведінкою охоронців обурені. Натомість не виправдовують і дії Ярослава.

Юрій Сідоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради

Это неправильно — бить человека, тем более сидячего. А с другой стороны, мы неоднократно сталкиваемся со случаями, когда харьковчане провоцируют своими намерениями купаться либо непосредственно купанием охрану. В данном случае охрана абсолютно неправа. Ее никто не защищает и защищать не будет. 

Сідоренко додає: про те, що одному з охоронців Ярослав вибив зуби, чує вперше. А от за інформацією поліції, працівник охоронного агенства дійсно звернувся до них із зустрічною заявою, але кримінальне провадження поки не відкрите.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Побиття чоловіка у саду Шевченка: учасники конфлікту розповіли свої версії події (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 июня 2020 в 20:37;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові охоронець саду Шевченка відгамселив чоловіка".