• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Танці та пісні або ніякого свята: як у Харкові відзначили перше вересня (відео)

Общество   
Танці та пісні або ніякого свята: як у Харкові відзначили перше вересня (відео)

Школярі уперше сіли за парти після карантину та літніх канікул. У Харкові не в усіх школах відбулися урочисті лінійки.

Вікторія Яковенко, кореспондентка

У фізмат ліцеї №27 лінійку до першого вересня вирішили не проводити. Перед початком уроків дітей зібрали біля школи, аби ознайомити з новими правилами попередження коронавірусу. Тож без традиційного свята учні приступили до занять.

Аби хоч трошки додати святкового настрою, одинадцятикласники ліцею власноруч створюють фотозону.

Дмитро, одинадцятикласник

Да, действительно, немного пугает, что это последнее первое сентября. Но, при этом, это признак того, что выйду во взрослую жизнь. Уже, всё-таки, буду откровенен, эта школа всё-таки надоедает иногда.

У фізико-математичному ліцеї першокласників немає, бо навчатися тут починають з п’ятого класу. Тож, до скасування традиційної лінійки батьки та діти відносяться з розумінням.

Олександра та Анастасія, шестикласниця та її мати 

Я считаю, что правильно. Потому что, сейчас карантин. Я очень скучала, на карантине очень скучно без детей. И нечего делать.

 

Нуель, мати п’ятикласниці

Я ее не любила и в своем детстве, этой линейки. Если в формате праздника короткого, тогда да. Я считаю, что вирус есть, поэтому мы должны стараться соблюдать определенные меры безопасности.

Директорка ліцею пояснює: урочистостей не влаштовували, адже діти мають звикнути до нового режиму навчання. Відтепер, вхід до шкіл батькам заборонений. Під час уроків учні можуть бути без масок. Носити засоби індивідуального захисту школярі мають в коридорі та на вулиці.

Юлія Єременко, директорка Харківського фізико-математичного ліцею №27

У всіх працівників вимірюється температура при вході, класи знаходяться в своїх класних кімнатах. Є режим провітрювання. Окремо складений режим харчування у їдальні.

На вході до школи діти мають обробити руки антисептиком, а медсестри проводитимуть учням температурний скринінг. Деякі предмети проходитимуть на вулиці, а якщо дощитиме чи буде мороз – в актовій залі.

А от у Харківській гімназії №6 свято першого дзвоника було урочистим. Школярі співали та танцювали. Батьки та учні святом задоволені, мовляв, першу лінійку обов’язково треба проводити, бо це символ початку навчального року.

Анна, одинадцятикласниця

Для нас, для одинадцятикласників, це теж важливо, бо це наш останній рік. І нам дуже сподобалося, що наша остання лінійка першого дзвоника завершилася саме так.

 

Вікторія, мати першокласниці

Первые эмоции: у меня слезы, а ребенок: «Мама, я принцесса, первоклассница». Это такое событие, ты ждешь пол жизни ребенка. И когда ты видишь, вот стоит она в бантиках, это счастливое личико. Ну как она может не быть, эта линейка?

Мати першокласниці Вікторія додає: на підготовку доньки до школи витратили понад 15 тисяч гривень.

Вікторія, мати першокласниці

Обошлось всё очень дорого. Закупали всё: и одежду, и книги, и тетради. Хорошо ребенка в школу отдать.

У гімназії №6 запевнили, що додержувалися усіх норм карантину: діти та батьки були у масках і тримали дистанцію. Аби на святі не було скупчення людей, перший дзвоник почули лише першокласники та одинадцятикласники.

Автор: Вікторія Яковенко 
Популярно

Вы читали новость: «Танці та пісні або ніякого свята: як у Харкові відзначили перше вересня (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 сентября 2020 в 16:22;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Школярі уперше сіли за парти після карантину та літніх канікул. У Харкові не в усіх школах відбулися урочисті лінійки".