• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові ультраправі заявили, що «планують акції» на день ЛГБТ-автопробігу (відео)

Происшествия   
У Харкові ультраправі заявили, що «планують акції» на день ЛГБТ-автопробігу (відео)

Упродовж тижня у Харкові невідомі тричі напали на офіс ЛГБТ-спільноти. Вандали розмалювали стіни, закидали їх яйцями та розбили стекла.

Вікторія Яковенко, кореспондентка
У Харкові з початку вересня тричі атакували офіс ЛГБТ-спільноти. Нападники побили вікна, закидали яйцями та розмалювали стіни будівлі. Представники PrideHub пов’язують агресію з початком тижня заходів до KharkivPride.

Перший напад відбувся першого вересня. Тоді невідомі закидали двері офісу в Подільському провулку яйцями, а на стіні намалювали православний хрест і написали «Содом». Вдруге буд

івлю атакували п’ятого числа. На стіні хабу з’явилась перша погроза «Це початок», а невідомий молодик облив сечею двері, скаржаться представники ЛГБТ-спільноти. Втретє до PrideHub навідалися восьмого вересня.

Анна Шаригіна, співорганізаторка KharkivPride
По камерам видно, що спочатку їх приходить троє. Потім одна людина проводить з ними бесіду, можливо якийсь інструктаж з двома іншими людьми. Потім ця третя людина йде і лишається двоє людей. Вони палкою намагаються розбити скло. 

Шаригіна додала, що співробітники PrideHub впізнали декого з нападників. Представники центру написали заяви до поліції. Правоохоронці повідомили, що жодне кримінальне провадження цьогоріч не відкривалося, а за останнім епізодом проводиться перевірка. Водночас копи обіцяють посилити патрулювання біля офісу ЛГБТ-спільноти.

Анна Шаригіна, співорганізаторка KharkivPride
Проте, особисто мені не говорили і не обіцяли. Ми мали відучора дві зустрічі щодо цих питань. 

Першими світлини з місця події опублікувала ультраправа організація «Фрайкор», яка назвала PrideHub «розплідником збочень». Активісти запевнили, що не мають відношення до нападів, а автори фото їм невідомі.

Богдан Войцеховський, заступник керівника ГО «Фрайкор»
Ми просто виклали певні фотоматеріали. — Вам це надіслали? — Нам надіслали, у нас в телеграмі є зворотній зв’язок. Ні ми, ні дуже багато людей в Харкові не підтримують ЛГБТ, не підтримують якусь їхню публічну пропаганду. Усі такі речі мають залишатися у спальні людей. 

У 2019 «фрайкорівці» разом з представниками інших організацій намагалися завадити Маршу рівності. Цьогорічна акція відбудеться вже 13 вересня, у форматі автопробігу. Маршрут задля власної безпеки організатори тримають у таємниці. «Фрайкорівці» заявили, що запланували на цей день акції проти ЛГБТ-спільноти. Які саме, також не кажуть.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Вікторія Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові ультраправі заявили, що «планують акції» на день ЛГБТ-автопробігу (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 сентября 2020 в 19:11;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Упродовж тижня у Харкові невідомі тричі напали на офіс ЛГБТ-спільноти. Вандали розмалювали стіни, закидали їх яйцями та розбили стекла".