• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

«Ні капітуляції!»: харків’яни мітингували проти перевірки бойовиками українських позицій (відео)

Общество   
«Ні капітуляції!»: харків’яни мітингували проти перевірки бойовиками українських позицій (відео)

Кілька сотень активістів зібралися біля будівлі облдержадміністрації. Серед них представники громадських організацій «Фрайкор», «Правий сектор», «Спілка ветеранів АТО» та «Демократична сокира».

Аліна Котлярова, переселенка з Луганська
У мене всередині все просто кипить. Я дізналась, що по позиціях будуть якісь орки ходить. Ми не можемо цього допустити. Ми цю армію створювали, годували. І тепер усе кидати під ноги ворогові. Цього не дамо. 

Активісти вимагають звільнення очільника Офісу президента Андія Єрмака та членів Тристоронньої контактної групи Леоніда Кравчука та Вітольда Фокіна. Почалося все з того, п’ятого вересня ватажок бойовиків так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив про порушення перемир’я — нібито українські військові облаштовували позиції поблизу селища Шуми, це передмістя Горлівки. Пушилін почав погрожувати обстріляти українських захисників. Дев’ятого вересня на засіданні Тристоронньої групи ухвалили сумісну інспекцію поблизу Шумів за участю ОБСЄ.

Юрій Корсунов, голова ХОГО “Спілка ветеранів АТО”
Якщо ворог заходить на наші території, його потрібно або знищувати, або заарештовувати. Тим більше, на цих позиціях ще не охолола кров нашого загиблого побратима. Це неприпустимо, щоб наші вороги-сепаратисти заходили на наші позиції. 

Натомість нардеп Богдан Яременко в ефірі «24 каналу» запевнив, що бойовиків на українських позиціях не буде. Мовляв, йдеться лише про зближення на таку відстань, яка дозволить їх оглянути.

Богдан Яременко, народний депутат від партії «Слуга народу»
Не інспектування, не патрулювання, ніхто не ходитиме і не заглядатиме в українські бліндажі та окопи, ніхто не роздивлятиметься позиції ЗСУ зі спини. Українські військовослужбовці не будуть ходити у патрулі разом з російськими найманцями. 

Однак перевірка зірвалась. Кремль та бойовики висунули нові вимоги, які не обговорювалися. Зокрема почали наполягати на відвідуванні нових точок поблизу лінії розмежування. Вдень десятого вересня окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

Ярослава Зоріна, речниця командування Об’єднаних сил
Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ. 

До інспекції можуть повернутися за кілька днів. Принаймні про це в ефірі ТСН.Ранок заявив Леонід Кравчук.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: ««Ні капітуляції!»: харків’яни мітингували проти перевірки бойовиками українських позицій (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 сентября 2020 в 17:20;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Кілька сотень активістів зібралися біля будівлі облдержадміністрації. Серед них представники громадських організацій «Фрайкор», «Правий сектор», «Спілка ветеранів АТО» та «Демократична сокира»".