• Вс 28.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Олексій Кучер: про коронавірус, політику та роботу на посаді очільника ХОДА

Интервью   
Олексій Кучер: про коронавірус, політику та роботу на посаді очільника ХОДА

Олексій Кучер у «Великому інтерв’ю» на телеканалі Simon з Володимиром Мазуром та Аллою Ройтблат. Коронавірус, карантин, «Велике будівництво» на Харківщині та інші важливі теми. 

Володимир Мазур: Я знаю, що у Вас достатньо щільний графік, і це не стосується саме цього дня… Хочу спитати – Ви взагалі рахуєте дні, скільки знаходитеся на посаді?

Олексій Кучер: Ні.

Володимир Мазур: Вам подобається те, що Ви робите щодня?

Олексій Кучер: Подобається, так.

Володимир Мазур: Отак чітко та лаконічно починає велике інтерв’ю на нашому каналі наш сьогоднішній герой Олексій Кучер, голова Харківської обласної державної адміністрації. Це перше інтерв’ю з ключовими особами на початку політичного сезону. Тема, з якої я б не починав, але так життя складається… Вже десь півроку ми починаємо з неї. Це карантин, тема коронавірусу. Сьогодні на момент запису програми – знову антирекорд Харківщини – 384 (якщо я не помиляюся) виявлених випадків. Більша частина йде на місто Харків, але область також додає. Чому так складається, що Харківщина дає такі показники?

Олексій Кучер: Зараз жоден ефір не проходить без цієї теми. Взагалі ця тема є першочерговою, вона змінила світ, уяву людей, процеси, які йдуть у світі, Україні та Харківській області. Також ця тема змінює ставлення людей.  Вже зараз люди відчувають, що коронавірус – він є, тож необхідно ставитися до нього як до хвороби, яка, як мінімум, калічить здоров’я людей, а як максимум – люди помирають.

Щодо сьогоднішнього дня – 390 захворілих за добу, так. 347 – мешканці Харкова. Коли у нас був жорсткий карантин, а потім його послабили, люди не вірили у коронавірус – це, мабуть, перше. А друге – щільність населення у Харкові.

Повернусь до першого: я весь час повідомляв, що місто не відпрацьовує належним чином, на всі 100 процентів, з огляду на протоколи рекомендацій МОЗу, головного санлікаря. Ми вимагали від міста, я запрошував до себе мера Геннадія Кернеса, я просив та навіть вимагав, аби він вплинув на людей та процеси.

Щільність людей у громадському транспорті – основне, на що хочу звернути увагу. У нас транспорт (разом з метро) перевозить за добу від мільйона до 2 млн осіб.

Чому серед міст-мільйонників саме ми? Ставлення міських лікарів – я вимушений про це говорити – має важливе значення. Лише зараз ми активізували три лікарні – №13, №17 та №25. Маршрут доставки теж змінений. Приймає не лише інфекційна обласна лікарня.

Володимир Мазур: Давайте повернемось до початку. Ви згадали той відомий всім спіч про коронавірус, який «ми порвемо»… Фігуранти історії відомі, але власне зараз про долю того, що відбувалося. Існував штаб під вашим керівництвом, а другий штаб зробили пан Кернес та пан Ярославський – туди вносили гроші бізнесмени. Куди поділися ті штаби, гроші та що зараз відбувається?

Олексій Кучер: Ну дивіться – штаб під моїм головуванням є й зараз, він працює. Ми кожного дня посилюємо контроль. Я хочу повідомити, що зараз все майже беру під особистий контроль – в мене є профільний заступник, є керівник штабу, є керівник робіт по ліквідації, є керівник департаменту – всі ці люди займаються боротьбою з коронавірусом та його наслідками.

Зараз я посилив контроль. Враховуючи як раз ті обставини, які ви назвали – хворобу мера – я зараз єдиний, хто відповідає за все. Я на себе як прийняв відразу відповідальність, так і зараз несу її – і за місто, і за область. Я єдиний станом на зараз відповідаю.

Я не хотів би зараз піднімати все це. Тоді, на початку, ніхто з нас не розумів, що це та які масштаби будуть. Але зараз того зверхнього та легковажного ставлення точно не буде, його давно вже немає.

Що стосується того штабу. Мені ніхто ніяких коштів не передавав. Вони начебто пішли у місто. За що власне пану Ярославському можна подякувати, так це за декілька благодійних таких дій. Зокрема, за ту «легеню», яку ми передали до інфекційної лікарні – це дороговартісне обладнання. Але зараз потрібні додаткові бюджетні кошти, аби запустити її. Лікарі допоки не знають, як на цьому обладнанні працювати.

Зараз команда наша працює. Я витрачаю дуже багато часу, аби зупинити розповсюдження. Зараз місто вже включилося, вони реагують на прохання. Ми діємо в рамках нормативів.

Алла Ройтблат: Ну це вже вони включилися, коли ми почали бити всі антирекорди, так?

Олексій Кучер: Так, так. І тут – за що всі хвилюються – за «червону» зону. Тому що «червона» зона – це знову жорсткий карантин, зупинення усього. Це припинення навчання, роботи транспорту. Це заборона кафе, зустрічей по паркам та інших публічних місцях – все те, що зараз дозволено. Я знаю, який удар по економіці був за ті місяці, коли був жорсткий карантин. Я все роблю для того, аби цього не відбулося.

Але зважаючи на децентралізацію, яка відбулася, у нас велику кількість ключових рішень – а у нас на Харків випадає 1,6 млн людей – це під 70% всього населення – повинні приймати органи місцевого самоврядування. Я лише визначаю напрямок, а вони вже приймають рішення.

Володимир Мазур: В родині пані Алли, до речі, була також історія, пов’язана з коронавірусом.

Алла Ройтблат: Так, я як раз хотіла спитати, чи є якийсь сайт чи щось – куди звертаються пацієнти. Така собі покрокова інструкція? Ми бачимо наступне – насьогодні є пацієнти з доведеним коронавірусом. Але є і люди, які не мають можливості здавати ПЛР власним коштом. Особисто в мене були родичі, які захворіли – їх за ті два тижні ніхто не контролював. Чи виходила та людина, чи вона виносила сміття тощо. Ті штрафи – вони не працюють.

Куди йти людям, які не розуміють – що в них, як. Скільки це коштує. А друге – як контролюються оті штрафи по 17 тисяч?

Олексій Кучер: Так, давайте я розпочну з першого. Існує певний алгоритм, що робити. Якщо ви відчуваєте симптоматику, ви телефонуєте сімейному лікарю. Він вас слухає, а потім приймає рішення, чи необхідно вам власне здавати тест на виявлення коронавірусу. Є насьогодні 19 бригад, які зобов’язані брати тест. Якщо є підозра, що особа захворіла на коронавірус, неможна так робити, як кажуть деякі лікарі – йдіть в ту лікарню та здайте там тест… Таких рекомендацій безліч. Людина сідає у громадський транспорт та їде… Чи хвора вона, чи ні? Або ж направляють на те, аби подивитися легені – і людина знову таки ж їде громадським транспортом до лікарні. Таких рекомендацій від сімейних лікарів було дуже багато, я чув це десятки разів…

Але працює це все так: бригада приїжджає, відбирає зразок і через деякий час (дуже незначний) повинні визначитися, чи є інфікування.

Алла Ройтблат: Хто за це платить?

Олексій Кучер: Це безоплатно. Якщо симптоми є, то держава повинна сплачувати за те, щоб людину протестували.

Володимир Мазур: Є таке запитання: ми перші в Україні з ситуацію, коли очільник міста через коронавірус знаходиться не в місті. В нього важкий стан. Це з’являється зненацька, через це розголос і таке інше. Чи є якийсь протокол, якщо захворіє очільник області? Де буде лікуватися? Хто буде виконувати його обов’язки?

Олексій Кучер: Дивіться: є певний алгоритм і він дуже простий. В мене є заступники, і якщо я відсутній з тих чи інших причин, то спочатку мої обов’язки виконує перший заступник, потім інші заступники. Нещодавно були прийняті ці рішення з огляду на те, що може захворіти весь колектив. Дійсно – ми ж збираємось усі, проводимо наради, спілкуємось – якщо хтось один захворів, то є висока ймовірність, що може захворіти все керівництво .

Нещодавно Кабміном було прийняте таке рішення, що якщо все керівництво захворіло, то мої обов’язки може виконувати навіть керівник апарату. Якщо й він захворів, то там заступник і ще нижче, нижче. Бо ми в таких реаліях зараз опинились, що може захворіти будь-хто.

Тепер, чи готовий я. Ну ми ж готували тут обласну лікарню? Я знаю, що там висококласні фахівці, вони пройшли вже багато чого, багато етапів. Вони вже розуміють, як боротися із цією хворобою. Якщо не дай Боже, то все буде тут, я знаю, до кого звертатися.

Давайте повернемося до мера, який захворів. Я з ним спілкувався десь тиждень тому, телефоном, не особисто. Коли вже ситуація ускладнилася, я передав (вже не особисто), що є у нас обласна лікарня, тут найбільш кваліфіковані фахівці – вони мають досить широкий досвід. Так, 17-а лікарня краще обладнана. Але я передавав свою підтримку та пропонував направити наших лікарів.

Володимир Мазур: Ви казали, що зараз хворіє Ваша перша заступниця, якщо я не помиляюсь? Ви ж знаєте, що у одному телеграм-каналі писали щось про довідку, яка є неправдивою, тощо…

Олексій Кучер: Ну, по-перше, це таке: телеграм-канали – Ви ж знаєте, це маніпуляції. У Тетяні Ігорової-Луценко коронавірус не підтвердився. Станом на зараз вона вже доліковується, маю надію, що наступного тижня вже розпочне виконувати свої обов’язки.

Алла Ройтблат: Ще таке запитання – що на сьогодні із забезпеченням? Чи вистачає апаратури? Чи вистачає лікарів? Тому що на початку не було нічого ж!

Володимир Мазур: До речі, ключове питання – про персонал.

Олексій Кучер: Ну дивіться, зараз же є спеціальна сторінка – там можна подивитися на все, що є. Тобто все можна побачити онлайн.

Що стосується іншого – у нас же відверта розмова? Враховуючи динаміку та те все, що відбувається, я скажу так: ми робимо все можливе, аби бути ще більше підготовленими.

Володимир Мазур: Така дипломатична відповідь. Я розумію, що не може бути відповіді: «Так, ми стовідсотково готові».

Алла Ройтблат: Але ж ми розраховуємо на держбюджет? Чи на спонсорів?

Олексій Кучер: Обласний бюджет також, так. Спонсори є, я дуже їм вдячний за те, що вони роблять. За ці кошти ми провели кисневі точки – ліжко-місце нічого не варте без такої точки. Будь-яке ліжко може стати реанімаційним, якщо є кисень та ШВЛ. Сьогодні нам всього вистачає, але з такою динамікою нам треба випереджати по кількості. Зараз на 5 поверсі 22-ї лікарні ми будемо робити ремонт, гроші вже є. Далі будемо окремий корпус ремонтувати у обласній лікарні – офтальмологічний корпус буде приймати ковідних хворих. Але основне – нам потрібен кисень. Зараз ми можем швидко ці питання вирішувати, кисень проводити до ліжок без місячних тендерів… Але киснева бочка, яка потрібна, може бути в дефіциті – зараз на неї чекати місяць чи більше. Зараз нам потрібні будуть кисневі концентратори. Щодо ШВЛ-ів, то найближчим часом ми хочемо викупити 20 ШВЛ-ів, вони вже заброньовані.

Володимир Мазур: Я не можу, чесно кажучи, сказати, як фахівець, зважуючи, що воно зростає такими темпами…

Олексій Кучер: Я скажу так: слава Богу, що більшість у нас хворіє у легкій формі.

Володимир Мазур: Слід чекати великих, як, скажімо, у США чи Італії, які великі спалахи переживали, на появу спецоб’єктів на кшталт у спортивних залах чи щось подібне? Ми, на мій погляд, використали той умовний час, те плато, в нікуди… Що буде відбуватися, якщо ситуація вийде з-під контролю?

Олексій Кучер: В нас величезна проблема – медичний персонал. Навіть якщо ми забезпечимо всього достатньо, але будуть відсутні лікарі, то ми нічого зробити не зможемо… На жаль, є кадровий дефіцит, це треба визнати. Я навіть на собі це відчуваю, формуючи команду.

Але повертаючись до лікарів… Є певні рекомендації, ми проводили консультації з МОЗом, аби інтернів можна було допускати… Також очікуємо на ключове рішення МОЗу – там мій заступник знаходиться як раз, тоді будуть вирішені питання.

Володимир Мазур: Давайте поговоримо про команду. Ви як раз згадали, тож навіть перехід непотрібно робити.

Алла Ройтблат: Про кадровий голод. Як Ви працюєте без директора облздраву, як під час пандемії це можливо? Де ця людина, коли вона у нас буде? Ви ж не можете поринути у коронавірус? Чи є профільні люди зараз?

Олексій Кучер: З приводу медицини кажу: ми вимушені (я, команда) в ручному режимі цим керувати. Ситуація нетипова взагалі. Якщо в порівнянні з тим у 2008-2009 роки, коли був пташиний грип, це зовсім інша історія. Досить багато рішень приймаю особисто я. Щодо руху в той чи інший бік, аби ми рухались вперед. Що стосується профільного заступника, Тарас Пастух відповідає за медицину. Він вже другий раз за тиждень у Міністерстві. Він займається аналітикою, і ми тут теж попереду.

Тарас кожного дня звітує, багато роботи, якою він займається. Є також виконуючий обов’язки директора облздраву, він приймає певні рішення. Є певне ставлення, він залишився, працював в іншій команді, але він всі свої обов’язки виконує. Є певна напруга з лікарями в нього – не буду приховувати. Це робиться ненавмисно – або людина не готова настільки щільно входити в цю історію, або щось інше. Я провів дуже багато дискусій з лікарями, садив усіх за стіл переговорів, ви можете відчути зворотній посил від лікарів, можете прямо запитувати. Я думаю, що таку кількість нарад, яку вони провели зі мною, вони ніколи не зустрічалися  з очільниками області раніше.

Володимир Мазур: Кількість скандальних тем і матеріалів, які пов’язані або зі спробою призначення радників та заступників, або з вже реальними (посадовцями), ну останній це пан Клюцевський, якого зараз чекають допити. Я хочу зрозуміти, чому до вашої команди потрапляють люди з абсолютно протилежних політичних таборів, за яким принципом ви запрошуєте їх до себе?

Олексій Кучер: Кадровий голод не тільки у Харківському регіоні, він по всій Україні. Це факт і його теж необхідно визнати. Щодо політичних уподобань – я неодноразово повідомляв, що я не політиків на роботу приймаю, а функціонерів, людей, які повинні виконувати ту чи іншу функцію. Якщо я прийняв рішення, я виходив з професійних якостей цієї людини.

Алла Ройтблат: Ви в команді Президента, а люди, які на сьогоднішній день якось приймаються на роботу на ключові посади до обласної державної адміністрації, вони з протилежними поглядами. Наприклад, є особи, у яких є «шлейф» і громадськість дуже реагує на ці призначення, тому ми і питаємо.

Володимир Мазур: Це відбивається і на вашому рейтингу і на рейтингу Президента. Якщо провладна команда приймає на себе відповідальність приймати на роботу людей, які, умовно кажучи, були причетні до подій 2014 року, це ж ваша відповідальність. Це ж не професійне питання, це питання політичне.

Олексій Кучер: Я, в першу чергу, обговорюю з людьми, яких приймаю на ту чи іншу посаду, що вони заходять в команду не для того, щоб займатися політикою, бо політикою є кому займатися. Вони повинні виконувати взяті зобов’язання і функціональні обов’язки. Якщо людина хоче і грає в цю гру, то я просто відставляю її в сторону. Якщо людина професіонал, це є першочерговим. Я не зовсім розумію, хто з моєї команди чи з потенційної команди приймав яку участь у 2014 році?

Алла Ройтблат: Наприклад, пані Мураєва, там було багато питань з цього приводу.

Володимир Мазур: Не до неї, більшою мірою, з її прізвищем пов’язано, з позицією родини, я так розумію, реакція була серйозна.

Алла Ройтблат: Пан Грицьков?

Володимир Мазур: С Клюцевським також – це питання до правоохоронних органів, мабуть?

Олексій Кучер: На сьогоднішній день, складено на нього протоколи, він зараз знаходиться у відпустці , після того, як я отримав інформацію з НАЗК, я його не бачив. Він повертається наступного тижня з відпустки і ми будемо обговорювати це питання, але я думаю, що повинен суд поставити крапку, бо протоколи складені та направлені до суду. Якщо суд прийме рішення, то можна буде говорити, що він винен.

Ту інформацію, яку я отримав від нього, він каже, що була надана не вся інформація. Події були у 2018 році, коли він працював у Херсонській обласній державній адміністрації і що не всі документи були надані, а у нього є копії, тому він не хвилюється за перебігом судового процесу.

Тепер щодо Мураєвої і Грицькова. Мені не дуже подобається якесь маргінальне сприйняття і позиціювання тієї чи іншої людини. Наприклад, Грицьков: ну постояв він десь на фото, але це нічого не значить. Я досить довго з ним працюю і знаю його погляди. Бачив його у різних ситуаціях, він точно не адепт руського миру, відповідально про це повідомляю.

Він був викликаний у СБУ, де давав показання. Якщо він був винен, то, будь ласка, притягуйте до відповідальності, а одне фото не може зламати людині життя. І не повинно так бути у нас. У нас, на мій погляд, повинні судити по справах, так буде правильно. Я зараз оцінюю його по справам. Мураєва. Ну так, вона має прізвище Мураєва, її колишній чоловік мав і має певні погляди, я його не кликав до себе у команду. Але вона, на щастя або, на жаль, має таке прізвище. Вона ж з прапорами країни-агресора не стояла там, ні до чого не закликала? Я тут виходив дещо з інших позицій.

Володимир Мазур: Через коронавірус та економічну ситуацію у нас не дуже приємні часи. Настільки я розумію, у вас є доручення від Президента і ви проводите своєрідну інспекцію промислових підприємств Харківщини. Це не перший ваш контакт на посаді голови обласної державної  адміністрації з керівництвом цих підприємств. Хочеться запитати, а що рухається в позитивний бік, з тим же самим, ХАЗом, «Електротяжмашем», там була найскладніша ситуація за останні часи, ну і з іншими підприємствами. Останній ви, здається, відвідували комунар, там теж доволі  неприємна ситуація складається з намаганнями певних народних депутатів втрутитися в роботу підприємства.

Олександр Кучер на державному підприємстві “Завод ім. Малишева”

Олексій Кучер: Я маю доручення від Президента для того, щоб ми посилили фокуси уваги на промисловість. У нас індустріальний регіон, місто промисловців. 70 % всіх доходів ми маємо – регіон – від промисловості. 50 % надходжень в бюджет, це приблизні цифри, ми маємо від промисловості, більше 150 тисяч робочих місць, а це і далі – сім’ї, друзі – теж промисловість.

Президент, коли перебував з робочим візитом, він повідомив, що, враховуючи ту динаміку, яку ми маємо, а, не дивлячись на коронавірус, так, у нас показники впали, але, в порівнянні з іншими регіонами, ми дуже пристойно виглядаємо. Тому, ми можемо бути тим локомотивом, який покаже, що, акцентувавши увагу на важливих речах, ми можемо багато чого змінити. Це реальний сектор економіки, це реально те, за що живуть люди.

Я отримав завдання і роблю певний скринінг, отримую від всього того, що відбувається на наших підприємствах, я спілкуюся там з людьми і отримую інформацію від керівників у письмовому вигляді, зокрема. Далі я маю можливість, виконуючи доручення, ставити певні питання, зокрема, і Кабінету Міністрів, профільним міністерствам, міністрам і обговорювати питання з Президентом. Наприклад, авіаційний завод — проблемне питання вже не нашого рівня.

Володимир Мазур: Наскільки ефективно це? Ви ставите питання профільним міністерствам і навіть Президенту, але який фідбек, реакція? Ви казали 8 липня на зустрічі з працівниками ХАЗу про те, що, здається, ви там 2 тижні давали «Укроборонпрому» вирішити питання з заборгованістю. Пройшло більше 2 тижнів, я так розумію, що не дуже воно вирішується.

Олексій Кучер: Я певний час продовжив з ними спілкуватися. Ми продовжили спілкування, бо ми знаходилися у певній проблемній площині і нам необхідно було вирішити питання. Зі свого боку я все робив, виконував по його проханням. З його боку, та обіцянка, яка була дана, не була виконана. Він особисто мене прохав, щоб ми публічно не виступали, не критикували. На сьогоднішній день, він написав заяву і буде звільнений, чи він вже звільнений, я вже не спілкуюся з ним. Пройшло 2 тижні і я сказав, що ми ставимо крапку у взаємовідносинах.

До мене жодних претензій, з приводу того, що я піднімаю це питання вище. Я і з Президентом, коли він тут перебував, обговорював це питання. Я вже не хочу робити зайвих обіцянок, я скажу, що маю величезне бажання, я роблю велику роботу для того, щоб ми виплатили цю зарплатню. Для мене це пріоритет, пов’язаний з багатьма процесами. Я був присутній тоді, коли людям обіцяли. Політичне життя на цій посаді розпочалося з ХАЗу, і багато інших речей, які мене з цим пов’язують. Для мене це питання принципове. Я не буду приховувати, що все йде дуже складно.

Володимир Мазур: Вас намагаються втягнути, з щирих почуттів, вплинути на ситуацію з «коксохімом». Я розумію, що це, скоріше за все, не ваша компетенція, але активісти тегають вас. Ви зможете цю проблему якось усунути?

Олексій Кучер: «Коксохім» не з’явився вчора, позавчора чи тиждень тому. Питання там десь притягнули політичну площину. Разом з цим проблеми там є. Я наступного тижня збираю нараду, правоохоронців, які проводили там обшуки. Ми будемо публічно обговорювати це питання. Я, мабуть, буду осіб, які активно виступають, теж запрошувати. Нам необхідно перед ЗМІ почути керівництво «коксохіму», побачити ті дані, які мають правоохоронці, екологічна інспекція, мій департамент екології. І тут нам немає чого приховувати. Якщо там дійсно відбувається те, про що повідомляється, нам потрібно буде рішуче приймати рішення.

Харківський коксовий завод

Алла Ройтблат: Хотілось би почути як там з «Великим будівництвом», бо конкуренти, ваші опоненти дуже часто загострюють цю тему. На якому етапі воно, де воно, що там?

Олексій Кучер: Я мало звертаю увагу  на те, що там політичні опоненти говорять та пишуть. Вони переходять на особисте, це вже низько.

Щодо «Великого будівництва», ми знаходимося попереду. Всі закиди політичних опонентів перевертаються конкретними цифрами. За 7 місяців у цьому році місцевих доріг ми побудували, у порівнянні з минулим роком, на 150 % більше. Це майже 80 км місцевих доріг. Будуються також майже вдвічі більше у порівнянні з минулим роком – 282 км – це дороги державного значення. Такої кількості доріг не будувалося у Харківській  області за останні часи точно. Люди це бачать і ми цим пишаємося.

Ще повинні були проголосувати, я прохав підтримки, щоб нам ще 500 мільйонів перерахували на дороги. Для нас це важливо, ми знаходимося в лідерах по будівництву. Всі 24 об’єкти, які я сказав, що ми побудуємо, на 1 серпня ми побудували. Що стосується закидів, що «ми починали, а ви завершуєте», я ж розумію, в чому претензія. Будується школа, я кажу «ми будуємо», а будують люди, бо все будується і все, що відбувається, — за кошти людей, платників податків. Ми не можемо говорити, що будує Світлична, Кучер, це не так. Коли я перебуваю на відкритті чогось, то я відходжу від перерізання стрічок. Ми просто адмініструємо ці процеси, необхідно виходити на таке розуміння.

Алла Ройтблат: Які об’єкти ви встигаєте до кінця року закінчити?

Олексій Кучер: Всі об’єкти, які  ми задекларували вони будуть завершені у цьому році. Це 5-5-5, ще дві школи…

Алла Ройтблат: А які плани на наступний рік?

Олексій Кучер: Онкоцентр. Я прохав Президента отримати 100 мільйонів. Він сказав, що готовий профінансувати, посприяти тому, щоб профінансували все, якщо ви не будете розтягувати це будівництво. Ми виконаємо його максимум за 2 роки, забудовник публічно пообіцяв, що ми зробимо це за 2 роки, тому у нас є всі шанси. Сподіваюся і вірю, що він це зробить. Це для Сходу важливий центр.

Вигляд, який має мати новий онкоцентр у Харкові

Володимир Мазур: Чому Зеленський, коли приїхав до Харкова, стан відремонтованих доріг оцінював з гелікоптера?

Олексій Кучер: Це була моя пропозиція. Президент її прийняв. Я запропонував це зробити, бо ми мали можливість показати більшу кількість доріг. Ми побачили 6 об’єктів, з них частина — місцеві дороги, які ми робили, а інша частина — «Укравтодору», Кубраков разом з нами був та повідомляв, що там відбувалось.

Володимир Мазур: Ви згадали таку форму роботи – «взяв під особистий контроль». Якщо навіть по 10 хвилин щодня витрачати на особистий контроль кожної справи, як ви це встигаєте? Що означає справа «взяти під особистий контроль» для самої справи?

Олексій Кучер: Щодо чорних лісорубів. Адекватні та об’єктивні люди не будуть заперечувати  того, що зараз немає тієї вирубки, яка була до цього. Ми можемо сперечатися з цим, але це факт. Таку кількість кримінальних впроваджень і притягнення такої кількості людей, як притягнули зараз, зокрема і посадові обличчя, посадових осіб та правоохоронних органів, не було раніше. Я подякував лісникам і наголосив, що залишаються поодинокі факти. Наголошую, якщо хтось буде  викритий, усі сядуть.

Щодо особистого контролю. Є ряд питань, які я підіймаю кожного тижня на оперативній нараді з працівниками правоохоронних органів. Повертаючись до Барабашово – всі люди, які приймали участь у заворушеннях, затримані і відправлені на домашній арешт. Позиція наша була жорстка, я публічно вимагав, щоб розібралися, незважаючи на те, до якої вони сили відносяться, щоб вони були притягнуті до відповідальності. Це демонстрація особистого контролю.

Володимир Мазур: Я анонсував нашу бесіду, як розмову на початку політичного сезону, але про політику ми майже не порозмовляли… Я маю надію, що це все поза кадром лише поки що. Сподіваюсь, що нашу бесіду буде продовжено. Дякую Вам!

Популярно

Вы читали новость: «Олексій Кучер: про коронавірус, політику та роботу на посаді очільника ХОДА»; из категории Интервью на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 сентября 2020 в 19:58;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Олексій Кучер у «Великому інтерв’ю» на телеканалі Simon з Володимиром Мазуром та Аллою Ройтблат. Коронавірус, карантин, «Велике будівництво» на Харківщині та інші важливі теми".