• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Автор петиції проти коксового заводу анонсує масові протести (фото)

Общество   
Автор петиції проти коксового заводу анонсує масові протести (фото)

Так Олександр Константінов зреагував на відповідь президента Володимира Зеленського щодо електронної петиції.

Автор петиції Олександр Константінов говорить, що іншої відповіді не чекав, тому найближчим часом обіцяє анонсувати масові протести.

«Я чудово розумію, що Володимир Зеленський не є гарантом наших конституційних прав. У нього немає повноважень щодо вирішення цього питання. За його словами, цим повинна зайнятися місцева влада та Держекоінспекція. Але вони нас не чують або не хочуть реагувати на проблему. Ми виходили на пікети, перекривали дорогу, вели перемовини, але нічого не змінилося. Якщо вони не хочуть захищати права людей на чисте повітря, геть з влади. Ми будемо знову виходити на вулиці для того, щоб показати, що хочемо дихати чистим повітрям. Також зробимо заяви щодо власників цих підприємств, які можуть зацікавити правоохоронні органи», — розповів Константінов.

Юлія Просєкіна живе неподалік коксового заводу останні шість років. Вона стверджує, що розчарувалася через відповідь, але надія на вирішення проблеми залишилася.

«Президент багато слів витратив, посилаючись на закони та повноваження. А те, чим ми та наші діти дихаємо, то вже не його повноваження? Радію одному, що він звернувся до прем’єр-міністра, щоб він разом із місцевою владою вжив необхідних заходів. Але поки для харків’ян нічого не змінилося, ми продовжуємо труїтися викидами. Хотілося б, щоб наші вимоги нарешті почули. Тому я планую піти на протести для того, щоб справу довести до позитивного результату», — розповіла харків’янка.

Нагадаємо, 5 грудня Президент України розглянув електронну петицію щодо діяльності Харківського лакофарбового заводу «ФАРБОСС», Слобожанського коксового заводу, підприємства «ТЕРМОЛАЙФ-УКРАИНА» та заводу «Еластомер». Володимир Зеленський подякував усім небайдужим за активну громадянську позицію, але зазначив, що може діяти виключно в межах Конституції України. Він написав, що центральним органом виконавчої влади щодо захисту довкілля є Державна екологічна інспекція. Президент України звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, щоб спільно з місцевими органами виконавчої влади вони вжили заходи для посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання природоохоронного законодавства.

Раніше повідомлялося, що під стінами Харківської ОДА 30 листопада проходив черговий мітинг проти діяльності коксового заводу.

Автор: Віталій Залевський
Популярно

Вы читали новость: «Автор петиції проти коксового заводу анонсує масові протести (фото)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 декабря 2020 в 15:23;
  • Корреспондент Віталій Залевський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Так Олександр Константінов зреагував на відповідь президента Володимира Зеленського щодо електронної петиції".