• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

«З Товмасяном я щойно познайомився», — Сергій Чернов (інтерв’ю)

Интервью   
«З Товмасяном я щойно познайомився», — Сергій Чернов (інтерв’ю)

Голова Харківської обласної ради перед початком 1-ї сесії ради нового скликання дав ексклюзивне інтерв’ю кореспонденту МГ «Об’єктив«.

Ввечері 10 грудня новообраний секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомив, що його однопартієць Сергій Чернов, який очолює Харківську обласну раду з 2008 року, більше не балотуватиметься на цю посаду. Чернов добровільно зняв свою кандидатуру – відзначив Терехов. Що саме відбулось, ми запитали в Сергія Чернова.

— Чи це правда, що ви добровільно знімаєтесь та не будете претендувати на посаду голови Харківської обласної ради?

Так, фракція політичної партії «Успішний Харків» прийняла таке рішення, і ми будемо підтримувати кандидатуру на посаду Харківської обласної ради Артура Едмаровича Товмасяна.

— Чи вам особисто не прикро, що так сталося?

Це життя. Абсолютно нормальна ситуація, і сьогодні кожен зі 120 депутатів Харківської обласної ради може бути головою обласної ради. Я командна людина, і завжди підтримував рішення тієї команди, в якій я працюю. Сьогодні це команда «Успішний Харків!» тому рішення прийнято колегіально, і я його також буду підтримувати.

— До цих домовленостей чи розглядали ви таку можливість, що ви не будете претендувати на цю посаду? Чи ви планували наступний термін бути головою облради?

Тут індивідуальної гри бути не може. Сьогодні, щоб приймати рішення аналогічного характеру, потрібно мати або монобільшість в тому чи іншому органі місцевого самоврядування, а якщо така монобільшість відсутня, то потрібно проводити політичні консультації з іншими фракціями, які пройшли до Харківської обласної ради, та знаходити можливість формування президії та обрання голови обласної ради та заступників. Тому тут індивідуальної гри бути не може. Це колегіальний орган, його очолює тільки та людина завжди, яка є компромісною, консенсусною для всіх політичних сил, які представляють Харківську обласну громаду.

— Чи вам відомо, хто буде в президії, кого оберуть заступниками голови облради?

— Це виключні повноваження голови обласної ради, тому в залежності від того, кого оберуть головою обласної ради, він і запропонує команду, з якою буде працювати. Я коментувати це не можу, бо це буде передчасно, невірно. Ми не знаємо, скільки буде кандидатів обрано і кого оберуть головою Харківської обласної ради.

— Тобто вам не відомо, які є домовленості?

— Консультації продовжуються навіть зараз, тому, я думаю, що треба почекати.

— Як далі: ви залишаєтесь працювати в обласній раді?

— Я депутат Харківської обласної ради, маю честь представляти велику територію. І я вдячний виборцям, що вони довірили мені бути депутатом Харківської обласної ради. Буду працювати на виборчий свій округ, на виборців.

— Чи розраховуєте ви на якусь керівну посаду в комісії?

— Ні, я не претендую на жодну керівну посаду. Я думаю, що це питання розглядатись не буде.

— Як ви особисто ставитесь до кандидатури Товмасяна. Ви з ним працювали?

— Ні, я з ним не працював. Я з ним щойно познайомився. Досвідчена молода людина. Я думаю, що в разі його обрання, в нього все буде гаразд.

— Тобто у вас негативу жодного немає?

— Абсолютно.

— З новою губернаторкою чи ви вже познайомилися?

— Познайомився, спілкувався. Перше враження позитивне. Вона системна людина, вона багато працювала в органах державної влади та місцевого самоврядування, розуміється на роботі державницькій. Тому хочеться, щоб відповідно була сформована потужна команда професійна, яка б працювала на розвиток регіону. Бо проблем дуже багато, вони не вирішені, й на сьогодні потрібно просто швидше рухатись.

— З якими фракціями «Блок Кернеса» планує сталу взаємодію в обласній раді?

— В першу чергу це фракція політичної партії «Слуга народу». Я думаю, що доєднається ще депутати з інших фракцій. Ми сьогодні це ще побачимо. Тому що не можуть депутати, які йшли до обласної ради, працювати в опозиції до обласної ради чи до влади. Кожен, хто балотувався в обласну раду, брав на себе якісь зобов’язання перед мешканцями тих чи інших територій, і, безумовно, їх можна реалізувати, працюючи в першу чергу в консолідації з владою. Тому я думаю, що буде стала більшість конструктивна, яка націлена якраз на розвиток регіону, на те, щоб змінити життя людей на краще. І, я думаю, що буде така широка коаліція з різних політичних сил.

— Ви вже працювали з бюджетом: чи він готовий, і коли його виносять на розгляд?

— Ні, бюджету в Харківській обласній раді немає. Проєкт не заведений, його треба терміново обласній державній адміністрації підготувати. Часу дуже обмаль. Завершується рік, тим паче, що державне казначейство припиняє свою роботу десь 25-26 грудня, і треба не тільки прийняти бюджет на 2021 рік, але й внести зміни в діючий бюджет 2020 року, прийняти 20 комплексних програм, які завершують свою дію у 2021 році, і без них область нормально працювати не зможе. Великий пакет питань по призначенню-звільненню керівників – там завершились контракти. Десь близько 60 зараз питань нагальних, термінових, які треба розглянути й до кінця року прийняти та реалізувати з тим, щоб область завершила стабільно рік та розпочала роботу в наступному році.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: ««З Товмасяном я щойно познайомився», — Сергій Чернов (інтерв’ю)»; из категории Интервью на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 декабря 2020 в 09:41;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Голова Харківської обласної ради перед початком 1-ї сесії ради нового скликання дав ексклюзивне інтерв’ю кореспонденту МГ «Об’єктив»".