• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Нове відділення та зменшення кількості тестувань: ситуація з COVID на Харківщині

Общество   
Нове відділення та зменшення кількості тестувань: ситуація з COVID на Харківщині

В офтальмологічному відділенні Харківської обласної лікарні 21 грудня почали приймати хворих на коронавірус. Наразі воно може вмістити до 60 інфікованих.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Ми продовжуємо роботи ще на третьому поверсі, частково, на першому. Аби розгорнути тут біля 150 ліжок.

Реконструювати відділення під пацієнтів із СOVID почали наприкінці вересня і обіцяли відкрити ще 1 грудня, але цього не сталося. Як пояснювали у ХОДА, робітники не встигли добудувати пандус, без якого неможливе потрапляння важких хворих до медзакладу.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Уся затримка була з готовністю, назвемо його, приймального відділення. Тих необхідних площ, які потрібні на огляд хворого, оформити необхідні лікарські документи.

Зараз, за словами чиновника, з персоналом та обладнанням проблем немає. Заклад співпрацює з Національною службою здоров’я, тож незабаром розраховують отримати кошти. І вже цього тижня планують закупівлю медикаментів. На додачу до кисневих концентраторів у ХОДА хочуть провести централізоване подавання кисню до кінця цього року. Крім цього, на території відділення планують відкрити лабораторію.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

В перспективі ми хочемо її використовувати, коли історія з COVID закінчиться, сподіваюсь, найближчим часом, для того, щоб можна було на базі обласної лікарні розпочати операції щодо трансплантології.

Найближчим часом хворих на COVID-19 почне приймати обласний госпіталь ветеранів, наразі там займаються розведенням кисню до ліжок.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Зараз очікуємо повідомлення від НСЗУ з приводу того, коли надійдуть кошти. Одразу, я сподіваюся, протягом дня-двох будуть закуплені відповідні медикаменти, засоби захисту. І також даний лікарняний заклад зможе розпочати прийом пацієнтів.

Загалом, за словами Пастуха, ситуація з COVID-19 є контрольованою — заповненість ліжок складає близько 35%. Якщо динаміка захворюваності буде покращуватись і під час локдауну, то в ОДА будуть просити уряд пом’якшити карантинні обмеження.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Якщо ситуація буде пом’якшуватися, точно ніхто не ставить собі за мету до останнього хворного тримати всіх зачиненими.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук розповіла, що наразі в області тривають ремонті роботи на 15 об’єктах приймальних відділень. Очікується, що до кінця року ще на 7 об’єктах ремонтні роботи завершать.

Автор: Олександра Сердюк, Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «Нове відділення та зменшення кількості тестувань: ситуація з COVID на Харківщині»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 декабря 2020 в 18:31;
  • Корреспондент Олександра Сердюк, Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "В офтальмологічному відділенні Харківської обласної лікарні 21 грудня почали приймати хворих на коронавірус. Наразі воно може вмістити до 60 інфікованих.".