• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Завершився перший сезон українського спортивного ноу-хау «Battle Mile»

Спорт   
Завершився перший сезон українського спортивного ноу-хау «Battle Mile»

Харківські легкоатлети взяли участь у змаганнях. Спортсмени долають британську милю, але не кожний за себе, а у складі команди.

Харків’янка Емілія Осман займається бігом на середні дистанції п’ять років і є дворазовою призеркою цьогорічного юніорського чемпіонату України. На «Battle Mile» брала участь у складі харківського клубу. Каже, що в змаганнях приваблює висока конкуренція і командна робота.

Емілія Осман, учасниця проекту «Battle Mile»

Здесь очень мало отдыха, и мне, как «средневику», было интересно попробовать себя в этом виде. Нужно бежать 1600 метров два раза за один день – это очень прикольно.

По вісім жіночих і чоловічих команд зустрічались протягом семи турів кожна з кожною. У складі – п’ять спортсменів, можна виставляти «пейсера» (бігуна, який задає темп) і «джокера» (він може замінити на дистанції члена своєї команди). У чоловічій п’ятірці Харкова це – Руслан Серенко.

Руслан Серенко, учасник проекту «Battle Mile»

Я считаю, «джокер» — это скоростная атака. Хороший результат может сделать только «джокер». Я бегу средние дистанции – полтора (километра) не смогу, а на 800 результат показать могу.

Руслан — єдиний харків’янин у команді Харкова. Клубна система ліги таке передбачає. «Як у футболі, — жартують учасники, — за «Барселону» грає збірна світу». Формат надає ще однієї суто командної властивості: важливий не тільки свій результат, а й рахунок паралельного матчу.

Олексій Рибалка, тренер жіночої команди Харкова

Если бы сегодня Черкассы выиграли у Одессы, то, получается, у трех команд — одинаковое количество очков, и считался бы лучший результат команды на турнире. У нас — третий результат, мы проиграли только Львову и Киеву.

«Battle Mile» — це українське ноу-хау, винайдене півтора роки тому. Змагання викликали інтерес не лише в Україні, проект сподобався, зокрема, бігунам з Німеччини і Азербайджану. Тож організатори готують український спортивний продукт до експорту.

Олексій Кулівець, директор проекту «Battle Mile»

Ми хочемо відкривати федерації з командного бігу в інших країнах, де будуть відбуватися національні ліги. І потім — міжнародний рівень. Бігові клуби змагаються у себе на локальних турнірах, перемагають, виходять у вищі європейські ліги і там змагаються за чемпіонство.

Чоловічий залік першого зимового сезону проекту виграла команда Донецька, жіночий — клуб зі Львова. Харків’яни посіли сьоме і четверте місця відповідно.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Завершився перший сезон українського спортивного ноу-хау «Battle Mile»»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 марта 2021 в 15:40;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харківські легкоатлети взяли участь у змаганнях. Спортсмени долають британську милю, але не кожний за себе, а у складі команди".