• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Чи встигнуть завершити реконструкцію Харківського зоопарку до 23 серпня

Харьков   
Чи встигнуть завершити реконструкцію Харківського зоопарку до 23 серпня

У Харківському зоопарку вже виконали значну частину будівельних робіт, зазначають у мерії. У реконструкції наразі задіяні більше 600 людей.

Олексій Григор’єв, директор Харківського зоопарку

Це будуть і зебри, і жирафи, і бегемоти, і слони, а можливо, у перспективі, будуть носороги. З’являться людиноподібні мавпи, вже є орангутанги, будуть шимпанзе, з якими ми вже давно товаришуємо, які в нас раніше жили в зоопарку. Одним словом, зоопарк буде мати свої родзинки.

Так директор Харківського зоопарку розповідає, яким він стане після завершення реконструкції. Кількість звірів зменшиться, але залишаться знакові види. Виконуючий обов’язки мера Ігор Терехов зазначає: значна частина будівельних робіт виконана. І продовжує: він об’їздив усі великі зоопарки Європи, щоб взяти на озброєння кращі ідеї.

Ігор Терехов, виконуючий обов’язки Харківського міського голови

Наприклад, жирафник ми дивилися в Кельні. Сьогодні такий, майже такий, ми його вдосконалили, але майже такий, тут у нас, у Харкові. Дуже багато позичили у Празького зоопарку, тому що у Празі дуже красивий зоопарк — він розташований трішки інакше, там горбиста місцевість, але ми звідти також багато позичили.

Будівельники запевняють: зоопарк буде найвеличнішим і найцікавішим місцем відпочинку в Україні, де спілкування із тваринним світом буде природнім. Він поділений на декілька зон: «Африканське сафарі», «Дика Австралія», «Королівство слонів», «Стежка тигра», «Жителі гір», «Планета мавп», «Дивовижна Південна Америка».

Олександр Харченко, керівник будівельної компанії

Тут все унікально. Ви звернули увагу? Авіарій буде! Це більше тисячі квадратних метрів. Під однією сіткою будуть літати птахи, а ми будемо знаходитися серед них. Тут будуть і озера. Це буде природне середовище існування для них. Це вже буде трішки не те, к чому звикли у звичайному зоопарку.

Для будівництва та подальшого обслуговування вольєрів використовують вітчизняні матеріали і обладнання, розповідає виконуючий обов’язки мера. Мовляв, за кордоном купують лише те, чого не виробляють в Україні. Наприклад, фільтраційне устаткування для вольєра пінгвінів. У зоопарку з’явиться нова система годування та обслуговування тварин. Для цього зведений господарський комплекс із морозильними камерами та елеватором. Спеціалісти пояснюють: такий підхід дасть змогу закуповувати зерно і овочі восени за найнижчими цінами і зберігати увесь рік. Також це має заощадити витрати на утримання тварин.

Ігор Терехов, виконуючий обов’язки Харківського міського голови

23 серпня, я впевнений, ми урочисто відкриємо Харківський зоопарк. Дуже багато нам треба виконати до цього часу. Я вдячний будівельникам за те, що вони роблять. Можу сказати, що темп нормальний. Графіка, який ми встановили та розробили на початку будівництва, ми дотримуємося повністю.

В оновленому зоопарку замість звичних ґрат будуть спеціальні огорожі з використанням ландшафту – рови з водою та оглядові майданчики. При цьому, запевняють будівельники, відвідувачі будуть у повній безпеці.

Автор: Анастасія Коваленко
Популярно

Вы читали новость: «Чи встигнуть завершити реконструкцію Харківського зоопарку до 23 серпня»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 апреля 2021 в 15:30;
  • Корреспондент Анастасія Коваленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харківському зоопарку вже виконали значну частину будівельних робіт, зазначають у мерії. У реконструкції наразі задіяні більше 600 людей".