• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +24°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Протягом трьох днів в Лісопарку змагалися велосипедисти

Спорт   
Протягом трьох днів в Лісопарку змагалися велосипедисти

На трасах харківського Лісопарку відбулась серія чемпіонатів України з маунтенбайку. Майстри гірського велосипеду змагались в естафеті, олімпійському крос-кантрі і швидкісному «елімінаторі».

Змагання дали старт національному сезону в цій дисципліні велоспорту. Організатори не робили послаблень учасникам, навіть з огляду на початок сезону, — каже президент місцевої федерації. Локацію змінювали, складність залишали сталою.

Олександр Заярін, президент федерації велосипедистів Харківської області

Мы сумели найти круг для первой гонки, решили, что трасса должна быть все-таки сложная. Это — круг, это — эстафетная командная гонка. И только для самых маленьких мы трассу упростили. Уменьшили ее и убрали самые коварные участки.

Естафету виграла збірна Донецької області, за яку виступає харківська вихованка Марина Алтухова. Вона перемогла і в олімпійській жіночій гонці, випередивши Олену Гуцан з Кропивницького. Та суперниця відігралась в останній день — перемогла у швидкісній гонці.

Олена Гуцан, переможниця етапу чемпіонату України з маунтенбайку (елімінатор)

После двух дней соревнований тяжело было всем соперницам ехать. Так получилось, что первой въехала в поворот, сделала маленький «просвет», и как-то дотерпела до финиша.

Елімінатор передбачає попередні одиночні заїзди на час, а потім — серію гонок на вибування. У фіналі залишаються четверо і стартують вони разом. Переможець цього формату у перші дні змагався, але зберігав сили саме на останній старт. Каже: було де їх витратити.

Костянтин Довганчук, переможець етапу чемпіонату України з маунтенбайку (елімінатор)

Потрібно було віддати все, щоб потрапити в фінал. Відбиралось вісім гонщиків, а стартувало — більше десяти. Треба було постаратись, аби попасти в півфінальний заїзд.

Харківські «байкери» відзначились нагородами в молодших вікових категоріях. Серед юніорів у «крос-кантрі» першим заїхав Артур Константинов, а Ілля Рибін — третім. В «елімінаторі» вони обмінялися підсумковими позиціями. Рибін каже, що його манері їзди більше пасує швидкість.

Ілля Рибін, переможець етапу чемпіонату України з маунтенбайку (елімінатор, юніори)

У меня — хороший «срыв», сила есть в ногах, хорошо «срываюсь» в поворотах. Сразу со старта занял первую позицию и до конца удержал. Последний «торчок-тягунок» — довольно тяжелый, там все основное и было.

В олімпійському і швидкісному видах серед юніорок два «срібла» здобула Карина Гейда, на рахунку харківських юнаків і дівчат — золота, дві срібні і чотири бронзові нагороди.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Протягом трьох днів в Лісопарку змагалися велосипедисти»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 мая 2021 в 15:48;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На трасах харківського Лісопарку відбулась серія чемпіонатів України з маунтенбайку. Майстри гірського велосипеду змагались в естафеті, олімпійському крос-кантрі і швидкісному «елімінаторі»".