• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Як вберегтися від сонячних та теплових ударів: поради харківських фахівців (відео)

Общество   
Як вберегтися від сонячних та теплових ударів: поради харківських фахівців (відео)

На Харківщину прийшла спека. Найближчі 5 днів температура повітря вдень сягатиме +36.

Ніколь Костенко, кореспондентка

Перші дні червня, нарікають люди, зовсім не нагадували літню погоду. Мовляв, через постійні дощі доводилося одягати теплі речі та ходити із парасолькою. Наразі ж Харківщину охопила спека. Скільки вона триватиме в регіоні та як насолоджуватися сонцем без шкоди для здоров’я — ходімо з’ясовувати. 

Ірина приїхала до Харкова із Дніпра, аби відзначити свій день народження. Жінка жартує: цьогоріч із святом її привітала навіть погода.

Ірина, дніпрянка

Нас сама погода, меня лично. Она позвонила и сказала: «Хорошая погода — едьте.» Поэтому, да, конечно, красивый город, хорошая погода, много людей, много аттракционов, сошлись все звезды.

Ірина каже: у спекотні дні не гуляє під відкритим сонцем, не вживає солодкі напОї та морозиво із високим вмістом жиру. Натомість, акцентує жінка, влітку завжди одягає головні убори та п`є більше води. А от харків’янка Наталія вважає, що всі ці поради їй не допомагають, тож у спеку рятують лише ліки.

Наталія, харків’янка

— Я ее плохо переношу. Давление повышается. Шумит в голове, головокружение, в висках бьет. Полотенца не помогают, мороженко — просто для удовольствия — не спасает. Это для меня уже жарко. Видите, я вся красная.
— Уже ощутили на себе?
— Сейчас? Так я уже таблетки выпила, с утра было нормально.

А от охоронці саду Шевченка нарікають: аби остудитися, відвідувачі часто намагаються скупатися у фонтані.

 Євген, охоронець саду Шевченка

— Нельзя купаться в фонтанах.
— Конечно, пытаются.
— В этом году без инцидентов и без ныряний?
— Пока нету инцидентов. Пытались быть ныряния, но… Устраняли.

 

Катерина Ришкова, лікарка-терапевчиня

В фонтанах купаться нельзя, на фонтаны можно любоваться.

Катерина Ришкова пояснює: це небезпечно не лише через брудну воду, а й тому, що після купання у прохолодній воді людина знову вийде на сонце. Перепад температур може негативно вплинути на організм. Це стосується й кондиціонерів: він не повинен занадто охолоджувати приміщення.

Катерина Ришкова, лікарка-терапевчиня

Нужно пить 1,5-2, а то и 3 литра жидкости. Одежда должна быть легкая — более натуральные ткани. Не надевать на себя ткани, которые не проветриваются. Не употреблять алкоголь, не курить и не заниматься активно спортом именно в тот период времени, когда идет большая активность солнечных лучей. Головные уборы. О них не забывать.

Також влітку треба вживати корисну їжу та не голодувати, зазначає лікарка. Однак, якщо ці поради не допомагають — краще звернутися до фахівців.

Наталія та Роман, харків’яни

— Тебе нравится жара?
— Да! Потому что у меня летом день рождения! 

— И одеваться легко можно. Шорты надел — и на улицу. Не то, что зимой — 10 одежек и все без застежек, да?
— Да!

В обласному гідрометцентрі звітують: наступні 5 діб на Харківщині буде доволі спекотно, водночас очікуються короткочасні дощі.

Ігор Кібальчищ, синоптик Харківського обласного гідрометцентру

Очікується спекотна погода на 23-27 червня. Вдень температура буде від +30 до +36 градусів. І вночі: 18 — 23 градуси з позначкою «+». 26 та 27 червня вдень місяцями пройдуть короткочасні дощі по області.

У гідрометцентрі також прогнозують, що цього місяця на Харківщині можуть зафіксувати температурний рекорд, тобто очікують на аномально спекотний червень.

Автор: Ніколь Костенко 
Популярно

Вы читали новость: «Як вберегтися від сонячних та теплових ударів: поради харківських фахівців (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июня 2021 в 18:35;
  • Корреспондент Ніколь Костенко  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На Харківщину прийшла спека. Найближчі 5 днів температура повітря вдень сягатиме +36".