• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Донорство — це незалежність

Общество   
Донорство — це незалежність

Плазма крові є основною складовою багатьох ліків, що рятують життя. Виготовляючи їх з власних компонентів крові, ми можемо забезпечити громадян України якісними ліками вітчизняного виробництва, дешевше закордонних аналогів. Тих, кому потрібна систематична підтримка організму, а також тих, хто потребує допомоги в екстрених ситуаціях: в реанімаціях, при інтенсивній терапії, при захворюваннях крові і ряді онкологічних хвороб.

Народжений в незалежній Україні: 20-річний Данііл, студент Харківського національного фармацевтичного університету, вперше в житті став донором плазми крові.

«Зізнаюсь, що спочатку трішки хвилювався, — ділиться хлопчина. – Та після процедури зрозумів, що всі страхи були надумані. В донорстві немає нічого такого, що може завдати шкоди організму донора. Крім того, з тобою завжди поруч професійний персонал плазмацентру».

Прикладом для Данііла стали його матуся та друзі. Вони неодноразово здавали плазму крові.

Данііл здав плазму крові безоплатно, на користь маленьких пацієнтів Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1. Завдяки його вчинку, онкохворі діточки отримають безкоштовно ліки з плазми крові.

Елла ж вперше стала донором крові заради порятунку маленького сина своєї колеги. Згодом почала здавати і компоненти крові.

«Плазму крові вирішила здавати, тому що дізналася, що плазмаферез легше переноситься організмом. І більш того, це очищає кров. А після процедури можна продовжити робочий день. Мій офіс знаходиться поруч з Biopharma Plasma Харків, зручно добиратися. На процедуру витрачається трохи більше години часу. Це не так вже й багато».

У всьому світі плазму крові вважають стратегічною сировиною. Тому що достатня кількість плазми дозволяє країні бути незалежною від закупки дорогоцінної сировини за кордоном для виробництва важливих лікарських препаратів.

Ось чому так важливо розвивати культуру донорства і починати це треба з дитинства.

Тому Biopharma Plasma Харків разом з харків’янами та гостями міста відзначила День міста та 30-у річницю Незалежності України в Парку ім. М. Горького, влаштувавши справжнє свято — Family-тусовку під гаслом «Донорство — це незалежність». Під час якого малювали, танцювали та пізнавали все що стосується донорства плазми крові.

Дітвора зображала на асфальті своє розуміння теми донорства та незалежності. Найкращі роботи були відзначені вартісними подарунками, а інші учасники свята отримали вікторини, ігри, розваги та заохочувальні призи.

 

Популярно

Вы читали новость: «Донорство — це незалежність»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 августа 2021 в 14:59;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Плазма крові є основною складовою багатьох ліків, що рятують життя. Виготовляючи їх з власних компонентів крові, ми можемо забезпечити громадян України якісними ліками вітчизняного виробництва, дешевше закордонних аналогів".