• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

На Харківщині більше 500 військових долучились до акції «Донорство – це герої»

Общество   
На Харківщині більше 500 військових долучились до акції «Донорство – це герої»

Ініціативу військовослужбовців ЗСУ, прикордонної служби та Нацгвардії підтримали  поліцейські, працівники ДСНС, СБУ, пенітенціарної служби, курсанти, учасники АТО та ООС. Усі вони здали плазму крові.

Акція тривала протягом жовтня і була приурочена до Дня захисників та захисниць України.

Майор Владислав Сисоєв, офіцер відділення по роботі з особовим складом в\ч 3017, згадує одну із своїх перших донацій ще на початку служби: «Один з працівників Служби безпеки України внаслідок поранення потребував переливання крові. І я разом з товаришами стали донорами для порятунку життя офіцера. Це було в 2014 році на початку війни».

Акция Донорство - это герои

Але наші бійці рятують життя не лише на фронті. Саме військовослужбовці, поліцейські, курсанти Національної гвардії складають найбільшу частину кадрових донорів Biopharma Plasma Харків.

Завдяки їхнім благодійним донаціям лікувальні заклади Харківщини регулярно отримують безкоштовні ліки з плазми крові.

Підполковник Олександр Бовкун, начальник відділення по роботі з особовим складом в\ч 3017 розповів як саме це відбувається: «Наші військовослужбовці постійно здають кров та її компоненти. У плазмацентрі, який знаходиться неподалік від нас здаємо плазму крові. Тут дуже комфортні умови, й на нас завжди чекають. Так, у жовтні військова частина  3017 завдяки благодійним донаціям передала сертифікат на ліки на 100 тисяч гривень для лікування дітей — пацієнтів 16 дитячої лікарні».

Мужчина сдает плазму

Хлопці та дівчата у шевронах своїм донорством підтримують й інші категорії громадян. Це недоношені немовлята та новонароджені з ускладненнями, жінки під час вагітності та пологів, люди з вадами розвитку, вродженими чи набутими патологіями, хронічними хворобами, онкохворі, тяжкохворі на COVID-19, поранені та травмовані під час ДТП, аварій, катастроф, постраждалі внаслідок пожеж.

Їх силами зібрано майже пів тони плазми. І кожна їх донація – це врятоване людське життя.

Старший лейтенант Тетяна Кириченко, чия робота пов’язана із медичним обслуговуванням військовослужбовців, розповіла про користь донорства для здоров’я: «Це профілактика онкології, серцево-судинних захворювань, інфарктів, і взагалі після донації покращується самопочуття».

Biopharma Plasma вдячна всім донорам за їх добрі серця! Донори, що долучились до акції «Донорство – це герої» взяли участь у розіграші цінних подарунків. А переможці акції отримали термочашки, рюкзаки та наручний годинник.

Донор с призом

Донорство – це круто!

Автор: Олена Скалецька
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині більше 500 військових долучились до акції «Донорство – це герої»»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 ноября 2021 в 14:01;
  • Корреспондент Олена Скалецька в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Ініціативу військовослужбовців ЗСУ, прикордонної служби та Нацгвардії підтримали  поліцейські, працівники ДСНС, СБУ, пенітенціарної служби, курсанти, учасники АТО та ООС. Усі вони здали плазму крові".