• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +22°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

У Харкові самотній дідусь ганяє мародерів із пустої багатоповерхівки (відео)

Общество   
У Харкові самотній дідусь ганяє мародерів із пустої багатоповерхівки (відео)

Лев Геннадійович – зараз єдиний житель 9-поверхівки на Північній Салтівці. Будинок розтрощений – у ньому немає електрики, води та газу. Але єдиний мешканець не хоче полишати дім.

Розтрощені та обгорілі квартири 9-поверхівки на Північній Салтівці видніються здалеку. Внаслідок березневого обстрілу частина цього будинку обвалилася. Що саме сюди влучило — місцеві тільки здогадуються. Адже на момент вибуху більшість із них — покинула свій дім.

Євгеній, місцевий мешканець, волонтер 

Недавно тут искали, пытались то ли расчистить дорогу, то ли искали пострадавших. Чем все увенчалось — непонятно. Но на тот момент процентов 90, а, может быть, и больше выехало отсюда.

Нині побитий дім — без електропостачання, води та газу. Проживати у таких умовах — дуже складно. Але не для Льва Геннадійовича.

Лев Геннадійович, мешканець Північної Салтівки

Я на роднике был. Пришел — тут все дымится и горит, развалины.

Він — єдиний мешканець цього будинку, адже сусіди навідуються дуже рідко. Тільки дідусь та кішка, яку він підкормлює.

Читайте також: Рятувалися за двома стінами та вижили чудом: історії порятунку жителів Північної Салтівки (відео)

Лев Геннадійович проживає на шостому поверсі й навіть не спускається до підвалу. Вдома, каже, й стіни рідні, та й переїжджати дідусю нікуди.

— Ну без электричества. Вон печку сделал себе, свечка для света есть. Чтобы приготовить покушать — печку сделал из кирпича — газа ж тоже нет. А вода? Вода в роднике есть, спасает наш родник.

— Не страшно?

— Вы знаете, из-за зла не хватает места для страха. Настолько злой, что уже для страха места нет.

На плечах у Льва Геннадійовича — відповідальність за цілий дім. Він тепер сторожовий напіврозтрощеної багатоповерхівки. Хоч люди й виїхали, деякі речі вони залишили. Самотужки він навіть бореться з мародерами.

Лев Геннадійович, мешканець Північної Салтівки

Там два велосипеда, уже хотели стащить. Я смотрю, один остался. А второй, наверное, не успели (украсть), оставили между этажами, между первым и вторым. Наверное, услышали, что я иду. И смылись. Это не просто запугивание, в самом деле убили бы.

Ніні на Північній Салтівці нерідко можна побачити місцевих. Більша частина із них приїхала, аби навести лад у власних квартирах та оцінити масштаби руйнувань. Так зробила й Світлана. Над своїм житлом вона побачила величезну діру.

Світлана, переселенка

-Ми поїхали до родичів чоловіка. Там трохи жили, але приїхали сюди, бо вже вертатись треба, мабуть. Чи ще рано? Бо там же ми гості, як то кажуть, до пори до часу.

— У якому стані ваша квартира?

— У поганому стані. Куди повертатися, якщо скоро тікати треба, я не знаю, як ці ящики помити і як це майно, куди перевозити, як немає, куди перевозити.

У цьому районі дуже багато пошкоджених будинків, куди не можна повертатися не лише через загрозу обстрілів, але й їхній аварійний стан. Частина із них не підлягає відновленню.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «У Харкові самотній дідусь ганяє мародерів із пустої багатоповерхівки (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 июня 2022 в 16:46;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Лев Геннадійович – зараз єдиний житель 9-поверхівки на Північній Салтівці. Будинок розтрощений – у ньому немає електрики, води та газу. Але єдиний мешканець не хоче полишати дім".