• Пн 20.05.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.43
  • EUR 42.75

Харків’янин вирушив у велокрос до Гостомеля та Бучі (відео)

Общество   
Харків’янин вирушив у велокрос до Гостомеля та Бучі (відео)

Харків’янин Вадим Монастирський планує подолати 1300 км – через Полтаву на Київщину, де заїде до Гостомеля, Бучі й Ірпеня, а потім — до Черкас, Кременчука та Дніпра.

За допомогою велокросу він розраховує привернути увагу до збору коштів на броньовану медичну машину для харківських військових. Подробиці — в сюжеті МГ «Об’єктив».

Вадим Монастирський розминається перед найдовшим та найважчим велокросом у його житті. Через кілька хвилин він вирушить на своєму двоколісному в бік Києва. Велосипедист накатає в обидві сторони понад 1300 кілометрів. Маршрут, каже, обрав не з легких.

Вадим Монастирський, велосипедист

Він буде проходити через міста Харків, Полтава, Лубни, Київ, Буча, Гостомель, Ірпінь, Тканів, Черкаси, Кременчук, Дніпро і потім буде коло знову замкнуте у Харкові. Такий маршрут був обраний для того, щоб максимально об’їздити всі волонтерські штаби, які нам знайомі, познайомитися.

До повномасштабної війни Вадим працював фотографом, а зараз — він волонтер. Каже: разом із однодумцями звернув увагу на те, що не вистачає спеціальних машин для евакуації поранених із передової. Військові вимушені використовувати неброньовані бусики, універсали чи пікапи, або ж інкасаторські машини, не обладнані під транспортування постраждалих. Тому, після консультації з бійцями, волонтери взяли за мету придбати для харківських військових броньовану машину «швидкої». За 72 тисячі доларів команда хоче купити автомобіль, на якій і пораненим, і медикам буде безпечніше пересуватися зоною бойових дій.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: «Велоянголи» Харкова: 20 волонтерів розвозять їжу 1000 стареньких, які не можуть піти за «гуманітаркою» (відео)

Олексій Холоденко, керівник благодійного фонду «CodeIT4Life»

Машина шестиколісна, вона на трьох осях, вона, як заявляють виробники, витримає майже все, окрім прямого влучення. Сподіваємося, цього не буде. Машина обладнана всередині всім необхідним медичним обладнанням та інструментом для евакуації: різні ноші, кріплення, системи подачі кисню. Дуже багато всього.

Машину знайшли в Англії. Щоб її купити, волонтери оголосили збір коштів. Вадим вирішив привернути увагу своїм велокросом. Так, вважає, більше людей зможе зацікавитися цією справою. Хлопець почав готуватися ще кілька місяців тому — намотував містом по сотні кілометрів. Велоспортом він захопився ще 5 років тому.

Вадим Монастирський, велосипедист  

Я планую їхати 150-200 кілометрів на день, бо все ж таки я не залізна людина, я не Харків. Із обладнання я маю запасні камери для того, щоб полагодити свої шини-колеса. Шестигранники і воду, все. Більше для таких поїздок не треба. Велосипед я люблю. Тим паче, велосипедистів, як показує практика, всі люблять, всі вважають їх добрими людьми.

До рідного Харкова хлопець повернеться через 8-9 днів. Додому Вадим привезе ось цей прапор, який хоче зробити своїм талісманом. На синьо-жовтому стязі він буде збирати підписи військових та волонтерів. Каже, заради доброї справи готовий їздити хоч по 4 тисячі кілометрів — аби лиш це допомагало наближати перемогу нашої України.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Харків’янин вирушив у велокрос до Гостомеля та Бучі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 августа 2022 в 20:23;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харків’янин Вадим Монастирський планує подолати 1300 км – через Полтаву на Київщину, а потім до Черкас, Кременчука та Дніпра".