• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Активісти пікетують управління поліції в Харкові

Общество   
Активісти пікетують управління поліції в Харкові

Національної поліції в Харківській області. Вони звинувачують слідчі органи у бездіяльності щодо незаконної вирубки лісів.

На сайті цієї установи є офіційне спростування. Зокрема, повідомляється, що протягом минулого року за фактами незаконної вирубки лісів слідчими Харківської області відкрито 225 кримінальних проваджень . Виявлено 100 машин перевізників, вилучено 900 кубічних метрів деревини.   Озвучена сума матеріальних збитків обчислюється у 4,5 мільйони гривень.

Вже закінчено досудове розслідування 40 кримінальних справ, в суд передано обвинувальні акти щодо 45 осіб.

Цьогоріч вже зареєстровано 40 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу, в 11 кримінальних провадженнях повідомлено про підозру, надіслано до суду 5 обвинувальних актів. Сума державних збитків — 195 тисяч гривень,  арештовано майно на суму 96 тисяч гривень.

Щодо протистоянь активістів та представників правоохоронних органів, на сайті ГУНП вказано: «Московським  ВП ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом хуліганських дій, вчинених 17 січня 2020 року  невстановленими особами в  приміщенні Московського  райсуду Харкова. Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування слідчими встановлюються свідки  та очевидці подій, які відбувалися у вищеозначений день в стінах районного суду.

Відповідно до ст. 65, ст.135 Кримінального процесуального кодексу  України  для допиту в якості свідків були викликані двоє громадян, які під час означених подій перебували в приміщенні державної установи та можуть розповісти слідству про обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження. На даний час встановлення усіх обставин події у рамках вказаного кримінального провадження триває.

Щодо поведінки окремих представників громадської організації у відношенні заступника начальника ГУНП в Харківській області – начальника слідчого управління під час його зустрічі з учасниками пікету повідомляємо, що поліція надасть цьому факту належну правову оцінку та діятиме виключно в рамках чинного законодавства України.»

Як повідомлялося раніше, директора Гутянського лісгоспу відсторонено від посади.

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Вы читали новость: «Активісти пікетують управління поліції в Харкові»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 7 февраля 2020 в 18:22;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Близько 50 осіб вийшли на пікет під Головне управління Національної поліції в Харківській області. Вони звинувачують слідчі органи у бездіяльності щодо незаконної вирубки лісів.".