• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Спроба врятувати людство від коронавірусу мало не коштувала вченому життя

Мир   
Спроба врятувати людство від коронавірусу мало не коштувала вченому життя

Австралійський астрофізик був ушпиталений після того, як засунув собі до носа чотири магніти, намагаючись винайти пристрій, який відучить людей віз звички торкатися своїх облич під час пандемії коронавірусу.

Ці трагікомічну історію доктора Деніела Ріардона оприлюднило видання  Guardian. Науковий співробітник Мельбурнського університету хотів створити пристрій, який видаватиме застережливий сигнал, щойно людина наближатиме руку до свого обличчя.

Взагалі, цей чоловік не є ані лікарем, ані розробником побутових гаджетів: 27-річний астрофізик вивчає пульсари і гравітаційні хвилі. Однак, перебуваючи на карантині, він знудився і вирішив створити корисний побутовий пристрій, аби врятувати людство та розвіяти нудьгу.

«У мене є деяке обладнання, але насправді немає досвіду або досвіду у створенні електронних схем або речей», — сказав він Guardian Australia. — «Я мав деталь, яка вловлює магнітні поля. Подумав, що якщо я побудую схему, яка може виявити магнітне поле, і ми будемо носити магніти на наших зап’ястях, то це може викликати тривогу, якщо ви піднесете його занадто близько до свого обличчя. Нудьга на самоті навела мене на цю думку.»

 

Однак, сталося непередбачуване: пристрій спрацьовував навпаки — електронний пристрій, ним розроблений, подавав сигнал лише тоді тільки тоді, коли не було ніякого магнітного поля.

 

Нудьга спонукала винахідника-аматора до подальших пошуків: «Відкинувши цю ідею, я все ще трохи нудьгував, граючись з магнітами. Спершу я прикріпив їх до мочки вуха, а потім — до ніздрів, і все пішло досить швидко та непередбачувано, коли я прикріпив магніти до іншої ніздрі.»

 

 

Він помістив два магніти в ніздрі і два — зовні. Знявши магніти з зовнішньої сторони свого носа, Ріардон виявив, що два внутрішніх злиплися разом. Тоді дослідник намагався використовувати решту магнітів, щоб видалити ті, що застрягли в носі.

 

«У цей момент моя подружка, яка працює в лікарні, сміялася з мене», —  розповів науковець. «Я намагався витягнути їх звідти, але в нижній частині мого носа є хрящ, через який неможливо проникнути.»

 

 

Після 20-тихвилинної боротьби експериментатор кинувся шукати поради в Інтернеті і знайшов статтю про 11-річного хлопчика, у якого була така ж проблема. В тому випадку рішення полягало у використанні більшої кількості магнітів: причепити до носа їх зовні, щоб компенсувати силу тяжіння тих, що всередині.

Однак, сталася халепа: горе-вчений випустив магніти з рук, то ж зовнішні магніти миттю притягнулися до внутрішніх і остаточно закоркували йому носа. Інших магнітів чоловік не мав.

Перш, ніж звернутися до лікарів, Ріардон спробував витягнути їх плоскогубцями, але вони намагнічувалися магнітами всередині його носа.

«Кожен раз, коли я підносив плоскогубці близько до носа, весь мій ніс зміщувався в бік плоскогубців, а потім плоскогубці прилипали до магніту», — повідомив Деніел.«У цей момент мені було трохи боляче. Тож моя напарниця відвезла мене в лікарню, де вона працює, тому що хотіла, щоб всі її колеги сміялися наді мною. Лікарі визнали це досить кумедним, коментуючи: це травма через самоізоляцію і нудьгу.»

 

У лікарні команда з двох лікарів застосувала анестезуючий спрей і вручну видалила магніти з носа Ріардона.

 

«Коли вони витягли вже три штуки з лівої ніздрі, остання потрапила мені в горло,сказав він. —  «Це могло б бути трохи проблематично, якби я проковтнув або вдихнув його, але я, на щастя, зміг нахилитися вперед і викашляти його … Само собою зрозуміло, що я більше не збираюся гратися з магнітами.»

 

У медичній картці з відділення невідкладної допомоги говорилося, що Ріардон не відчував труднощів з диханням і заперечував наявність додаткових магнітів в носі.

Астрофізик сказав Guardian Australia, що він виключив подальші експерименти з магнітами і дотиками до обличчя і знайде інші способи урізноманітнити час перебування вдома.

 

«Взагалі-то у мене багато роботи,сказав він.Працювати віддалено не так вже й погано. Ми також ремонтуємо наш будинок, тому я роблю полиці, меблі і перекладаю плитку

 

 

Як раніше розповідав МГ «Об’єктив», українців навчають протидіяти коронавірусу – онлайн і безкоштовно.

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Вы читали новость: «Спроба врятувати людство від коронавірусу мало не коштувала вченому життя»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 31 марта 2020 в 15:48;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Австралійський астрофізик був ушпиталений після того, як засунув собі до носа чотири магніти, намагаючись винайти пристрій, який відучить людей віз звички торкатися своїх облич під час пандемії коронавірусу.".